Зоран Заев: Легализацијом марихуане Скопље би постало Амстердам

Не могу да прихватим да Словенија која је земља са сличном територијом и становништво попут нашег има 75 милијарде БДП, а ми 11, запитао се Заев

Зоран Заев (Фото А. Васиљевић)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев убеђен је да ће декриминализација и легализација канабиса и марихуане у тој земљи много да помогну туризму и угоститељству, преноси портал Плусинфо.

„То је део једног ширег економског пакета у који полажемо велику наду“, рекао је македонски премијер.

Како наводи портал, Заеву не смета сугестија у питању „да ли ћемо правити Амстердам од Скопља?“, већ супротно томе каже – зашто да не.

„Управо то је циљ. Да буде контролисано као у Амстердаму и многим другим градовима у свету“, рекао је Заев.

Он је објаснио да је идеја да се да прилика туристичким местима, укључујући и Скопље, да се у кафићима уз поштовање одређених стандарда попут вентилације и доказом за порекло марихуане омогући конзумација.

Стандарди ће бити исти за свакога и свако ће моћи да аплицира.

„Верујем да малој земљи то може до допринесе озбиљном развоју угоститељства и туризма посебно имајући у виду и друга наша туристичка места попут Струге, Охрида, Ресена, Скопља, Дојрана, Берова, Маврова и свих других места“, каже он.

Ово је механизам којим можемо да подигнемо услужне делатности зато што они мало учествују у БДП, објашњава Заев и обећава да ће ова тема бити отворена кроз широку дебату па, како наводи, ако већина каже не радите то, онда неће.

„Не могу да прихватим да Словенија која је земља са сличном територијом и становништво попут нашег има 75 милијарде БДП, а ми 11“, закључио је Заев, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. У антици су говорили, а Македонци баш воле да су су антика; „Кога Богови хоће да упропасте, одузму му памет!“ А иначе, Словенија и Македонија, све исто, па је баш чудна та разлика у БНД!!! Допринеће марихуана, па ето још једног Амстердама! А када направе нови Амстердам, где ће Сев. Македонцима бити крај? Мора да је завладала још нека епидемија, само је још нисмо идентификовали!

 2. Занимљиво је да овај пајац сада дика наших другосрбијанаца. Теофил Панчић је написао панегирик како је то лидер у региону који би требало свима да служи за пример. Сад им и Словенија на западу више није добра, ево Дубравка Стојановић пише на Н1 како ће пропасти јер имају националистичку власт, јер је ваљда опште познато да је кочница развоја. Ето још једног адута Македонији, они имају аутошовинистичку власт, још ће и „дување траве“ да им легализују, и где им је крај, биће као Норвешка.

 3. Има још нешто што је својевремено доприносило просперитету Амстердама, али је ЗЗаеву очигледно промакло – улица црвених фењера! Додуше, у последње време је бесплатна понуда вероватно велика, па не било рентабилно! Иначе, македонски народ ваљда заслужује на свом челу неког ко је присебан?! Овај је случај баш забрињавајући! Али ако је Д. Стојановић и Т. Панчићу ЗЗаев пример – има наде, ствари постају много јасније, знате оно – сличан се сличном радује!

 4. Са тачке гледишта борбе против албанског нарко-катрела ово је убедљиво најефикснији начин. То би требало увести и у целом региону.

 5. Сoрoшеви клoнoви (пaјaци и клoвнoви) све oве перфиднoсти рaде кaкo би уништили људску нoрмaлнoст!
  Уместo „димче нa вaгинче“ Мaкедoнците ће дa пoтежу димче нa мaрихуaнче!
  Не дaјте се брaќo сaтaнистимa!
  Чистим плуќимa oдувaјте дрoгирaнте нa ЕП.
  СРЕЌНO!

Оставите коментар