Црна Гора, Северна Македонија и Албанија подржале санкције Белорусији

Високи комесар ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ навео да су казнене мере подржале Црна Гора, Северна Македонија, Албанија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина

Са протеста у Минску (Фото ЕПА/STR)

ПОДГОРИЦА – Поједине земље региона налазе се међу седам земаља које су се придружиле санкцијама које је Европска унија увела Белорусији као одговор на обрачун с протестима против председника Александра Лукашенка након спорних председничких избора у августу.

Међу седам земаља које нису чланице ЕУ, а које су се придружиле санкцијама налазе се и Црна Гора, Северна Македонија и Албанија, преноси ЦДМ.

Високи комесар Европске уније за спољну политику Жозеп Борељ навео је у саопштењу да су казнене мере подржале Црна Гора, Северна Македонија, Албанија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина.

„Те државе ће обезбедити да њихове националне политике буду у складу са овом одлуком Савета ЕУ. Европска унија прима на знање ову обавезу и поздравља је”, стоји у саопштењу Бореља, преноси Танјуг.

Александар Лукашенко, који влада Белорусијом 26 година, суочава се готово са свакодневним протестима на којима се тражи његова оставка након избора 9. августа, које опозиција сматра нерегуларним, а Запад одбија да призна резултате.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар