Политика: Постигнут договор о начину демонтаже Ђукановићевог режима

Шефови посланичких клубова парламентарне већине послали су раније писмо Кривокапићу у коме траже да прецизно изврши расподелу ресора „по дубини”

Здравко Кривокапић са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Шефови посланичких клубова нове скупштинске већине у Црној Гори постигли су данас договор са мандатаром Здравком Кривокапићем о расподели функција „по дубини”, саопштио је после састанка Славен Радуновић из Демократског фронта.

Он је казао да ће нова скупштинска већина донети измене закона које ће омогућити „да руководећи кадрови по управама и институцијама, предузећима и министарствима испод нивоа државног секретара, поново прођу неку врсту реизбора”.

Они би према речима Радуновића поново конкурисали за та места, заједно са свим грађанима који то желе.

Партије ће од својих људи који имају референце за места у администрацији тражити да се такође пријаве на конкурс, рекао је Радуновић.

Измене закона се планирају након избора владе и пре краја године.

На састанку са мандатаром били су Радуновић, Борис Богдановић (Демократска Црна Гора), Бранка Бошњак (Покрет за промјене), Драган Ивановић (СНП) и Милош Конатар (УРА).

Шефови посланичких клубова парламентарне већине послали су раније писмо Кривокапићу у коме траже да прецизно изврши расподелу ресора „по дубини”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар