Трампове присталице: Софтверска грешка крива за мањак гласова у Мичигену

Председавајућа Републиканске странке у држави Мичиген Лора Кокс изјавила да је у округу Антрим око 6.000 гласова грешком додељено Бајдену уместо Трампу

Фото: EPA-EFE/JEFFREY SAUGER

Присталице председника Доналда Трампа у Мичигену тврде да је због софтверске грешке можда смањен број његових гласова.

Док сви најновији подаци указују на вероватну победу демократе Џоа Бајдена, републиканци из Мичигена тврде да је у округу Антрим више хиљада гласова у корист Доналда Трампа додељено Џоу Бајдену и кандидату Демократске странке за сенатора Герију Питерсу, уместо републиканцу Џону Џејмсу због софтверске грешке.

На основу 98 одсто пребројаних гласова у Мичигену, Бајден води са 146.123 гласа предности, па су и АП, и други утицајни медији у САД већ објавили да је он победник у тој држави, пренео је Њујорк пост.

Председавајућа Републиканске странке у држави Мичиген Лора Кокс изјавила је да је у округу Антрим око 6.000 гласова грешком додељено демократском председничком кандидату, уместо Доналду Трампу и за ту грешку оптужила „квар на софтверу”.

Она је додала да је отада откривено да исти софтвер коришћен у чак „47 округа са истом сврхом”, што је више од половине од 87 округа колико укупно има у тој савезној држави, а њену изјаву Трампов изборни штаб је делио на Твитеру.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags:

Оставите коментар