Даут Харадинај: Политика према Косову остаје иста без обзира ко победи у САД

У оба табора имамо пријатеље и оне који су укључени у косовска питања, изјавио шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова

Даут Харадинај (Фото: Косово онлајн)

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај изјавио је да се без обзира на то ко ће бити надлежан за Белу кућу у наредне четири године политика према Косову неће мењати.

Харадинај је говорио о данашњим председничким изборима у САД и о кандидатима Доналду Трампу и Џо Бајдену, уз оцену да Косово вероватно није била „врућа тема“ јер су оба табора показала да су успела, преноси Газета експрес.

„Јавни став председника Трампа је да смо у Вашингтону постигли историјски споразум и 500-годишњи сукоб, али истовремено Бајден је рекао да је срећан због чињенице да једна косовска улица носи име његовог сина“, истакао је Харадинај за РТК.

Даут Харадинај: Лакше је променити Лајчака него Устав Косова

Према његовим речима, Бајден има пуно искуства у региону, посебно са приступом косовских Албанаца, али републиканци, од којих је већина војска, директно су укључени у војну обуку.

„У оба табора имамо пријатеље и оне који су укључени у косовска питања. Америчка спољна политика се не мења сваки пут када се промене владе“, закључио је Харадинај.

Сједињене Америчке Државе данас бирају председника на изборима на којима су кандидати за четворогодишњи мандат у Белој кући актуелни председник, републиканац Доналд Трамп (74) и демократа, бивши потпредседник Џозеф Џо Бајден (77).

Политика: Избори за председника САД – масовно гласање унапред, а резултати никад касније

Избори, чији исход с нестрпљењем ишчекује цела планета, јер ће трасирати пут не само Америке у наредне четири године, већ и утицати на будућа светска дешавања, већ сада улазе у историју, јер је рекордних више од 95 милиона Американаца искористило право да гласа раније, лично или поштом, што је око 40 одсто уписаних у бирачки списак.

Опрема: Стање ствари

(Косово Онлајн, 3. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар