Авдулах Хоти са Шефиком Џаферовићем о отварању Канцеларије за везу тзв. Косова у Сарајеву

Хоти са Џаферовићем говорио о спремности косовске владе да у Сарајеву отвори Канцеларију за везу, чиме би се продубила сарадња у области образовања и културе

Авдулах Хоти у разговору са чланом председништва БиХ, Шефиком Џаферовићем (Фото: Фејсбук)

Косовски премијер, Авдулах Хоти, разговарао је данас са чланом председништва БиХ, Шефиком Џаферовићем.

У телефонском разговору ком су присуствовали и косовски заменик министра трговине и индустрије, Ћерим Бајрами, као и посланик косовске Скупштине, Расим Демири, између осталог се разговарало и о укидању визног режима за особе са Косова како би се остварила слобода кретања људи и робе.

Хоти се Џаферовићу захвалио и на недавном предлогу председништву БиХ да ова земља призна косовску независност.

Овај предлог, међутим, није усвојен, а међу тројицом члана председништва било је другачијих тумачења и о томе да ли је уопште ова тачка била на дневном реду. О томе детаљније у посебној вести: Додик тврди једно, Џаферовић друго о гласању за независност Косова у Председништву БиХ.

Хоти је са Џаферовићем говорио и о спремности косовске владе да у Сарајеву отвори Канцеларију за везу, чиме би се продубила сарадња у области образовања и културе.

Подсећамо, посланица косовске скупштине из бошњачке заједнице, Дуда Баље, писала је прошле недеље косовском премијеру и министарки спољних послова са захтевом за отварање Канцеларије за везу Косова у Сарајеву.

Опрема: Стање ствари

(КоССев/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 2. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. … на ком језику су разговарали. Можда ће и то у посебној вести. На Аустријском?

Оставите коментар