Аустрија: Иза напада у Бечу стоји Албанац пореклом из Северне Македоније

Пре званичне објаве идентитета нападача главни и одговорни уредник бечког магазина „Фалтер“ Флориан Кленк објавио је да се ради о младом Бечлији албанског порекла

Фото: ЕПА/CHRISTIAN BRUNA

Мушкарац који је синоћ извео терористичке нападе у Бечу је 20-годишњак, пореклом из Северне Македоније, који има и држављанство Аустрије, потврдио је министар унутрашњих послова Аустрије.

Нехамер је рекао да је нападач, којег је убила полиција, био стар 20 година, да је македонског порекла и да је био осуђен за терористичко удруживање.

Беч: У терористичком нападу четворо убијених, 17 повређених

Он је, агенцији АПА, рекао да је терориста имао аустријско и северно-македонско држављанство.

Пре званичне објаве идентитета нападача главни и одговорни уредник бечког магазина „Фалтер“ Флориан Кленк објавио је да се ради о младом Бечлији албанског порекла из Северне Македоније.

„Он се зове Куртин С, рођен је 2000. године у Бечу, где је и одрастао. Албанског је порекла, а његови родитељи су из Северне Македоније и немају никакве везе са исламизмом“, написао је овај познати аустријски истраживачки новинар на Твитеру.

Он је навео да је младић, који је усмртио четири особе, а којег је полиција убила, био познат Служби за борбу против тероризма (БВТ), зато што био један од 90 аустријских исламиста који су покушали да отпутују у Сирију.

У јулу, тврди Кленк, он је спречен у покушају одласка на ратише у Сирију, пренео је Танјуг.

„Међутим, власти нису веровале да би он могао планирати терористички напад“, додао је он.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар