Први контигент војске Северне Македоније отпутовао на КиМ

Ово је прва мисија војске Северне Македоније од како је та земља постала 30. чланица НАТО, преноси МИА

Војници Северне Македоније (Фото: Википедија)

Први контингент од 44 припадника војске Северне Македоније данас је отпутовао за Косово и Метохију, где ће учествовати у мисији Кфора, саопштило је македонско Министарство одбране.

Ово је прва мисија војске Северне Македоније од како је та земља постала 30. чланица НАТО, преноси МИА.

Према наводима министарства, учешће припадника македонске војске у мисији Кфора на Косову наставиће да се повећава 2021. године.

Министарство одбране наводи да, учествовањем у мисији Кфора на КиМ, Северна Македонија заузима место у НАТО као „земља мира, безбедности и стабилности на Балкану”, преноси Танјуг.

Како додаје, план је да се од следеће ротације повећа број војника у мисији Кфора на више од 60, а од лета наредне године, „заједно са нашим дугогодишњим партнером – америчком националном гардом Вермота, ван успостављених ротација, допринесе за период од девет месеци са више од 100 припаднике војске”.

Министарка одбране Северне Македоније Радмила Шекеринска навела је на Фејсбуку да ће први македонски контигент од 44 припадника војске из касарне у Тетову у наредних шест месеци радити као штабни официри у команди Кфора у Приштини и обезбеђивати регионални команду „Кфор-Запад”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 11. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading