Ентони Фаучи поводом корона вируса стао на Бајденову страну

Служба за комуникације Беле куће оценила да је Фаучијева изјава „неприхватљива“ и додала да је имунолог три дана пре изборе „почео да се бави политиком“

Ентони Фаучи (Фото: Факти)

Имунолог Ентони Фаучи, који је до скора саветовао америчког председника Доналда Трампа, критиковао је данас стратегију Трампове владе у сузбијању епидемије корона вируса, али је Бела кућа одмах реаговала оптужујући стручњака да намерно жели да ослаби председника неколико дана пред изборе.

Фаучи, дуго цењени саветник о корона вирусу у Белој кући, критиковао је у интервју листу Вашингтон пост америчке власти да „нису могле лошије да реагују“ на поновни раст броја заражених.

Доналд Трамп: Доктор Фаучи направио много грешака

„Ситуација није добра. Ми ћемо патити“, навео је Фаучи и додао да Трамп више не тражи савете од њега већ се обраћа стручњаку Скоту Атласу који се залаже за поновно отварање америчког друштва, а не за јачање мера превенције.

„Одједном, они не желе да чују моје поруке, јер не одговарају ономе што желе да учине“, рекао је Фаучи и додао да недељама није разговарао са Трампом.

Доналд Трамп: Доста више о корони, људи су уморни од слушања идиота

Имунолог је направио јасну разлику између Трампа и кандидата демократа на председничким избора Џозефа Бајдена, наводећи да је Бајден „озбиљно схватио“ пандемију корона вируса.

Служба за комуникације Беле куће одмах је реаговала и оценила да је Фаучијева изјава „неприхватљива“ и додао да је имунолог три дана пре изборе „почео да се бави политиком“.

Др Ентони Фаучи на насловници модног часописа: „Је ли носио бикини?“

У САД је у петак регистровано више од 94.000 заражених корона вирусом од којих је скоро 1.000 умрло у једном дану.

Опрема: Стање ствари

(Факти, 1. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар