Здравко Кривокапић: Начелно прихваћено да стручњаци воде ресоре

Oхрабрен сам учињеним напретком у састављању Владе, посебно што коалиције начелно прихватају да ресоре треба да воде прије свега стручни људи, објавио Кривокапић

Здравко Кривокапић (Фото: Борис Пејовић/ЕПА)

Каже да остаје при ставу да сви кандидати за министре у новој Влади морају проћи провјеру компетенција за функцију на коју су предложени

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић казао је да је охрабрен учињеним напретком у састављању Владе, иако поједини коалициони партнери у одговору на његову иницијативу нијесу доставили приједлог кандидата за понуђене ресоре.

Он је на Твитеру написао да је нарочито охрабрен чињеницом да је начелно прихваћено да ресоре треба да воде, прије свега, стручњаци.

„Иако поједини коалициони партнери у одговору на моју иницијативу нијесу доставили приједлог кандидата за понуђене ресоре, охрабрен сам учињеним напретком у састављању Владе, посебно чињеницом да коалиције начелно прихватају да ресоре треба да воде прије свега стручни људи“, написао је Кривокапић на Твитеру.

Каже да остаје при ставу да сви кандидати за министре у новој Влади морају проћи провјеру компетенција за функцију на коју су предложени.

„То не искључује учешће политичара у Влади уколико својом биографијом задовољавају компетентност за предложену функцију“, казао је Кривокапић.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 28. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар