Рада Трајковић: Бајден лично интервенисао да се заштите Дечани

Господин Бајден је заиста лично интервенисао да се заштити манастир Дечани и ми смо му захвални, написала Рада Трајковић

Рада Трајковић (Фото: Н1)

Српска политичарка са Косова Рада Трајковић изјавила је да је кандидат демократа за председника САД Џозеф Бајден заиста лично интервенисао да се заштити манастир Дечани, али да је за безбедност Срба и њихових цркава потребна доследна примена и поштовање закона.

„Господин Бајден је заиста лично интервенисао да се заштити манастир Дечани и ми смо му захвални“, написала је Рада Трајковић на Твитеру, уз линк на текст сарадника у америчком Институту за спољну политику Мајкла Халцела који је навео да би тај манастир био у рушевинама да није било интервенције Бајдена.

Рада Трајковић истакла је да безбедност косовских Срба и њихових црква не треба да зависи од воље и речи моћних људи који контролишу екстремисте, већ да је, уместо тога, неопходна доследна примена и поштовање закона.

Она је указала да је Србима на Косову неопходна владавина права, а не неформална уверавања о доброј вољи.

„То што Влада Косова константно не примењује одлука Уставног суда о власништву манастира Дечани над земљиштем око манастира најбољи је показатељ тога“, навела је Рада Трајковић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 28. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Кад видим Р.Т. јави ми се осјећај гађења и презира!

    14
  2. Ajd da bude to i istina, al gde ga nadje sada na 5 dana pred izbore?!

    13
  3. Изјава дата у сврху сопствених потреба.

    11

Оставите коментар