Александар Вучић: Примићу прву вакцину која дође у Србију

Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију, да би људи могли да виде колико верујемо у то и колико је важно, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Сајт Председника Србије)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће примити прву вакцину против корона вируса која дође у Србију, без обзира ко буде њен произвођач.

„Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију, да би људи могли да виде колико верујемо у то и колико је важно. Ја ћу да примим од првог произвођача, ко год то да буде, Ана (Брнабић) ће да прими од другог, неко трећи од трећег, свеједно нам је. Важно нам је да људи могу да приме вакцину, да можемо да обезбедимо сигурност и здравље за наше грађане”, рекао је Вучић.

Он је навео да ће вакцина бити бесплатна и да ће је прво, сасвим сигурно, добити медицински радници, као обавезну, јер су они најизложенији, затим полиција и војска, а потом и сви остали.

Вучић је рекао да се у наредних неколико дана очекује потписивање уговора за вакцину Фрајзер- Биотекаом, што је америчко-немачка копродукција, наводећи да су они завршили испитивања.

„Ми смо потписали све, тражили смо убрзање испоруке, али нисмо успели, очигледно је велика глад за вакцином у свету”, рекао је Вучић.

Он је навео да би до марта требало да буде испоручено 350.000 вакцина, што је довољно тек да се покрије здравствени систем и већим делом полицију и војску.

Он је навео да зато држава мора да проба да пре Нове године набави вакцине са друге стране, како би се помогло пре свега најугроженијима, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Потписује уговор о испоруци нечега што не постоји. Приморава здравствене раднике да приме вакцину као мишеви у лабораторији. Не пада му на памет да каже коју реч о доказивању исправности или било каквој сумњи у америчку вакцину. Знамо да неке друге неће бити. Знамо да је потпуно небитно какве ће последице имати здравствени радници, као што је, уосталом, небитно и лечење било кога од било чега. То је небитно Вучићу.
  А мени је небитно да ли ће он да се слика приликом примања лажне вакцине.

 2. Спреман је да прими прву вакцину која дође у Србију, а не придржава се
  обавезног ношења маске?
  Како мисли да примора здравствене раднике, војску и полицију на обавезну
  вакцинацију – уценом радног места?
  Ајде и тај филм да гледамо, уживо – на улицама Београда!
  Прво би да вакцинама зомбира здравствене раднике, потом војску и полицију,
  а онда принудом, уз помоћ ГОРЕ ЗОМБИРАНИХ, и осталу ГУЛИЈУ, РАЈУ, РУЉУ,
  ГОЈЕ…
  “Друштво“ из “Парова“, “Задруге“… МИГРАНТИ, РОМИ И ДРУГЕ “ОСЕТЉИВЕ“
  МАЊИНСКЕ ГРУПЕ СЕ ИЗУЗИМАЈУ из обавезне вакцинације.
  Вакцина ће бити бесплатна?
  Како бесплатна – добићемо је на поклон ?
  Вакцина ће бити плаћена парама пореских обвезника!
  Зато се прирема нови закон о опорезивању својине –
  опорезиваће се: КОКОШИЊЦИ, СВИЊЦИ, ГОЛУБАРНИЦИ, КОТЛАРНИЦЕ АМБАРИ,
  БАЗЕНИ ЗА СТАЈЊАК, БУНАРИ, НАДСТРЕШНИЦЕ ВЕЋЕ од 10м2…

Оставите коментар