Влада Србије добија три нова министарства

То су Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство за бригу о породици и демографију као и Министарство за бригу о селу

Фото: Р. Крстинић

У Скупштину Србије стигао је Предлог закона о министарствима којим је предвиђено да Влада Србије добије још три нова ресора.

То су Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство за бригу о породици и демографију као и Министарство за бригу о селу.

Поред нових, Влада Србије имаће и већ позната министарства: финансија, привреде, пољопривреде шумарства и водопривреде, заштите животне средине, грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, рударства и енергетике, трговине туризма и телекомуникација.

Ивица Дачић нови председник Скупштине Србије, изабрано и шест потпредседника

Владу ће чинити и Министарство правде, државне управе и локалне самоуправе, МУП, министарство одбране, спољних послова, министарство за европске интеграције, као и министарства просвете, здравља, омладине и спорта, културе и информисања, рада запошљавања борачких и социјалних питања, преноси Бета.

Предлог закона потписало је 167 народних посланика, а за предлагача је одређен шеф посланичке групе „Александар Вучић За нашу децу” Александар Мартиновић.

Скупштина ће о предлогу закона расправљати по хитном поступку у суботу 24. октобра, како би нова Влада могла да буде изабрана, најављено је у среду 28. октобра 2020. године.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. А све чега се дотакне – са’рањује живо.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading