Шведска забранила употребу опреме компаније Хуавеј за 5Г мрежу

Компанија Хуавеј никада није проузроковала ни најмању претњу шведској сајбер безбедности, оцена је те компаније

Фото: Пиксабеј

Компанија Хуавеј је изненађена и разочарана због одлуке шведске Управе за телекомуникације, којом је фактички забрањено коришћење 5Г опреме те компаније у Шведској.

У одговору на одлуку Шведске о условима учешћа оператера на 3.5 Ghz и 2.3 Ghz аукцијама, која фактички представља забрану коришћења 5Г опреме те компаније, Хуавеј наводи да су они приватна комерцијална компанија у стопроцентном власништву својих запослених.

„Не постоји ниједан основ за наводе да Хуавеј представља било какву безбедносну претњу. Сматрамо да је искључивање компаније Хуавеј засновано на неоснованој претпоставци, те да је неправедно и неприхватљиво”, саопштила је та компанија.

Фото: Политика

Додаје се да је за 20 година пословања у Шведској, као и више од три деценије постојања у више од 170 земаља широм света, није евидентиран ни један већи безбедносни инцидент, преноси Танјуг.

„Компанија Хуавеј никада није проузроковала ни најмању претњу шведској сајбер безбедности, а неће ни убудуће. Искључивање наше компаније неће допринети сигурности шведске 5Г мреже. Пре ће доћи до озбиљног ометања конкуренције и иновација”, оцена је те компаније.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Huavej nije iz Silikonske doline. Da jeste ne bi imala nikakav problem.
    Bar je jasno zašto se vodi tolika hajka protiv 5G mreže.

Оставите коментар