Немачки амбасадор у УН: Србија пуца себи у ногу, ако хоће у ЕУ нек призна Косово

Изненађен сам овом политиком покушаја повлачења признања. Наши српски пријатељи пуцају сами себи у ногу, рекао Кристоф Хојсген у УН

Кристоф Хојсген (Фото: КоССев)

Амбасадор Немачке у Уједињеним нацијама Кристоф Хојсген критиковао је у данашњем обраћању пред Саветом безбедности УН српског министра спољних послова Ивицу Дачића.

Како каже, чини му се да је његов говор „копирање ранијих интервенција“, а поводом политике повлачења признања независности тзв. Косова, рекао је да „наши српски пријатељи пуцају сами себи у ногу“.

„Изненађен сам овом политиком покушаја повлачења признања. Наши српски пријатељи пуцају сами себи у ногу, јер ако желе да се придруже ЕУ, треба да раде на признању и признају и сами (Косово)“, рекао је немачки амбасадор.

Он је додао да му говор Дачића изгледа као „копи-пејст“ ранијих његових интервенција.

Немачки дипломата је рекао да представници Србије много говоре о злочинима Албанаца, а да се, како тврди, никада не чује о злочинима који су почињени над Албанцима 1998. и 1999. године, као што су, како тврди, етничка чишћења и масовна депортација.

Он је замерио и руском амбасадору као председавајућем да није дозволио приштинској представници да заврши обраћање и критиковао га да није дозволио да се Савету безбедности обрати и специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак.

Немачки амбасадор је рекао да приштинска представница није завршила своје обраћање.

„Дајте јој шансу да заврши“, рекао је он, на шта је руски амбасадор одговорио да није схватио да она није завршила и да је изгледа био замрзнут екран.

Након што је немачки амбасадор завршио обраћање, представница Приштине се поново обратила, преноси Б 92.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Нека он и остали сатрапи попут њега оставе Србију на миру. Нека они говоре о својим злочинима у целом свету укључујући и злочиначко бомбардовање Србије. Али, свет се стално мења и време њихове моћи полако пролази.

Оставите коментар