Мило Ђукановић: Упутићу предлог Скупштини да Кривокапић буде мандатар

Мило Ђукановић ће данас упутити предлог Скупштини да Здравко Кривокапић буде мандатар за формирање нове Владе

Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић (Фото: Служба за информисање Предсједника Црне Горе)

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је након консултација о мандатару за састав Владе Црне Горе са носиоцима листа коалиција „За будућност Црне Горе“ Здравком Кривокапићем, „Мир је наша нација“ Алексом Бечићем и „Црно на бијело“ Дританом Абазовићем, да ће предлог да Кривокапић буде мандатар данас упутити Скупштини Црне Горе.

Он је казао да одаје признање представницима три коалиције за Споразум који су потписали одмах након избора.

Ђукановић је рекао да на изборима нису одлучивали о држави јер су то учинили прије 14 година.

Зато, како је казао, не смију дозволити да било ко интересе државе потчињава интересима неке друге државе.

Одговарајући на питање да ли ће се повуци са чела партије на конгресу, Ђукановић је рекао да Демократска партија социјалиста (ДПС) заслужује да јој се поврати повјерење.

Истакао је да ће одговорне потезе повући на конгресу, наводећи да ће до тад радити анализе најприје кадровских промјена.

На питање да ли ће потписати предлог измјена Закона о слободи вјероисповијести које би поднијела нова власт, казао је да неће унапријед да говори о односу на закон док не види садржај.

Одговарајући на питање „Вијести“ да ли сматра да би Весна Меденица и други предсједници судова у трећем мандату требало да поднесу оставке, он је казао да није адреса за то.

„Пажљиво треба разговарати са ЕУ. Није довољно само наше тумачење уставно правног система“, казао је Ђукановић.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 8. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Само мало, пошто је прича „не би ДФ цензус прешао да није било цркве и дОкТоРа“ просто се намећу два питања која боду очи свакоме ко није буквално ретардиран: 1. Kако је онда ДПС-у био потребан дРжАвНи УдАр да би избјегао пораз на прошлим изборима, и да похапси буквално сав врх ДФ-а, што због „тероризма“ што због „прања пара“ (а не нпр Абазовића или Бечића)? ; 2. Ђе су били црква и дОкТоР задњих 20-30 година, је ли било добро сво то вријеме (њима очигледно јесте, мени нпр баш и није, је ли вама)?
    Нисам било коме адвокат али ако си на челу српске партије бићеш, што би Додик рекао, „у добрим односима са предсједником Србије ко год он био“.

Оставите коментар