Здравко Кривокапић: До 8. новембра упутићемо предлог састава нове Владе

Врло брзо ћемо упутити Скупштини предлог нове Владе, рекао после консултација са Ђукановићем Здравко Кривокапић

Здравко Кривокапић са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем после консултација са Мило Ђукановићем (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Данашњи дан је још један дан побједе демократије, саопштио је лидер коалиције „За Будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић након консултација које је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић одржао са њим, те лидером коалиције „Мир је наша нација“ Алексом Бечићем и лидером коалиције „Црно на бијело“ Дританом Абазовићем о мандатару за састав нове Владе Црне Горе.

Ђукановић је раније поручио да ће данас упутити предлог Скупштини Црне Горе да Кривокапић буде мандатар. После састанка Кривокапић је изјавио:

„Након 30. августа, 23. септембра и данашњег дана – све је јасно. Сви требају да знају да је народна побједа доживјела формализовање. Ово је само још један доказ унапређења политичке културе. Имали смо отворен, јасан, конкретан одговор господина предсједника Ђукановића. Он је са својим овлашћењима могао да прави другу комбинаторику. Приликом доласка у Скупштину са 41 потписом обезбиједили  да та процедура буде краћа“

Он је додао да ће до 8. новембра понудити предлог за нову Владу.

„Врло брзо ћемо упутити Скупштини предлог нове Владе. Имамо још једну обавезу, а то је да сагледамо интегрално систем читаве управе и до 8. новембра договоримо састав Владе“, казао је Кривокапић.

Истакао је да ће данас упутити позиве свим странкама националних мањина да учествују у формирању владе и да тако, како је казао, дају допринос.

„Ово није посао да ради коалиција коју представљам, него сви ми заједно, нама је најважније да будућност Црне Горе буде другачија“, казао је кандидат за мандатара.

Фото: Лука Зековић

Предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић је казао да се радило о садржајном састанку у интересу свих грађана.

„Ми смо данас ту да верификујемо изборну вољу, једно ефикасно како смо то радили до сада“, казао је Бечић.

Он је додао да су грађани све рекли све 30. августа.

„Посао предсједника је олакшао предлог мандатара. Очекујем од Ђукановића да то формализује. Очекујемо од свих конституената да покажу озбиљност и да испуне очекивања. Као предсједник Скупштине са нестрпљењем очекујем састав Владе“, казао је Бечић.

Лидер платформе „Црно на бијело“ Дритан Абазовић је казао да је данашњи дан доказ да је црногорско „друштво зрелије него што смо мислили“.

„Грађани треба да буду релаксирани. Добили смо обећање да неће бити опструкција. Не требају нам свађе… Данас је велики дан за Црну Гору након историјских промјена. Без обзира на подјеле, можемо да искорачимо. Ја сам сигуран да ће нова влада радити у интересу грађана“, закључио је он.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вијести, 8. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. У родном Улцињу Дритан је оставио исти број гласова као ДФ, невеликих 6%, пет пута мање од ДПС-а тојест. у Гусињу је освојио 7 гласова (АЛО, СЕДАМ ГЛАСОВА!), 110 пута мање од ДПС-а. У Тузима 1%, 30 пута мање од ДПС-а. Немојте да се лажемо, Албанци новој власти нису донели ни један једини мандат али је зато поновно признавање Kосова била њихова прва одлука. Дритан није повукао албанске гласове, дакле НИЈЕСЕДЕСИЛО.
    Најмање Албанаца, готово па статистички занемариво али се онда поставља питање ако је он грађански представник као што се прича што му је прва ствар на листи била Kосово?

Оставите коментар