Башар ел Асад: Ако САД и Турска не оду након уништења терориста, Сиријци ће подићи народни устанак

Неће их натерати да оду дискусије или међународно право, пошто оно не постоји. Нема других средстава, осим отпора, рекао сиријски председник

Башар ел Асад (Фото: Економске вести)

Ако САД и Турска не оду из Сирије након уништења терориста, Сиријци ће подићи народни устанак, рекао је у интервјуу за Спутњик председник Сирије Башар Асад.

„Ово је окупација. У овој ситуацији треба да урадимо две ствари: прво да се решимо изговора који они користе за окупацију, тј. терориста – у овом случају „Исламске државе“ (ДАЕШ). Највећи део света зна да су ДАЕШ формирали Американци и да их подржавају. Они им дају задатке, као свакој другој америчкој сили. Треба се ослободити тог изговора, зато је уништење терориста у Сирији главни приоритет за нас. Ако Американци и Турци не оду после тога, подићи ћемо народни устанак. То је једини пут“, рекао еј Асад.

„Неће их натерати да оду дискусије или међународно право, пошто оно не постоји. Нема других средстава, осим отпора. То се и десило у Ираку. Шта је натерало Американце да оду 2007. године? То је био резултат отпора ирачког народа“, додао је сиријски председник.

Данас је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у интервјуу катарском листу „Пенинсула“ саопштио да ће Турска повући своје снаге из Сирије након што тамо завлада дуготрајни мир.

„Што се тиче Сирије, Турска не намерава да тамо остане за стално. Чим буде постигнуто дугорочно решење конфликта, ми ћемо напустити земљу“, нагласио је турски лидер.

Опрема: Стање ствари 

(Спутњик, 8. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. САД и Турска НИКАД неће уништити терористе.

Оставите коментар