Милан Кнежевић: Абазовић спреман да ради на повлачењу Закона о слободи вероисповести

Направљени су значајни помаци јер је Абазовић казао да је спреман да ради са нама на повлачењу Закона о слободи вероисповести, изјавио лидер Демократског фронта

Милан Кнежевић и Андрија Мандић (Фото: Лука Зековић/Вијести)

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић спреман је да ради на повлачењу Закона о слободи вероисповести, саопштио је један од лидера ДФ Милан Кнежевић.

Лидери ДФ Андрија Мандић и Милан Кнежевић састали су се јуче са Абазовићем, где су приближили ставове о спорним питањима.

„Тачно је да смо се видели са Абазовићем. У директним разговорима направљени су значајни помаци јер је Абазовић казао да је спреман да ради са нама на повлачењу Закона о слободи вероисповести, што је предуслов ДФ-а за причу о формирању Владе“, рекао је Кнежевић Срни.

Он је синоћ истакао да је „постигнут напредак када је реч и о принципима на којима ће почивати будућа Влада“.

Милан Кнежевић: За нову Владу услов повлачење Закона о слободи вероисповести

„О конкретним именима и кадровима још нисмо разговарали, али, искрено, не очекујем да било ко кадрира у ДФ-у са стране“, закључио је Кнежевић.

Мандић је саопштио да је постигнут договор са Абазовићем о питању укидања антиуставног Закона о слободи вероисповести.

„Када смо успели да у директној комуникацији пронађемо решење за највећи проблем, за суспензију Закона о слободи вероисповести, очекујем да већ на наредном састанку кадровска решења једноставно договоримо, према принципу да свако добије своје и да свак именује свог. Кадровска решења су једноставнији део договора“, рекао је Мандић Срни, преноси РТРС.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар