Џо Бајден: Каква је то мачо ствар – нећу да носим маску?

Бајден, који је Трампов одговор на пандемију учинио централном темом своје кампање, фокусирао се на председникову неспремност да носи заштитне маске

Џо Бајден (Фото: Бета-АП)

МАЈАМИ – Демократски кандидат за председника Џо Бајден критиковао је Доналда Трампа због умањивања озбиљности последица корона вируса два сата по његовом повратку у Белу кућу, након што је три дана провео у болници због ковид-19.

„Надам се да ће председник, с обзиром на то кроз шта је прошао – а драго ми је што изгледа да се опоравља веома добро – пренети праву поруку америчком народу: маске су важне”, рекао је Бајден за Ен-би-си њуз из градске већнице у Мајамију.

Бајден, који је Трампов одговор на пандемију учинио централном темом своје кампање, фокусирао се на председникову неспремност да носи заштитне маске. Он је и овога пута критиковао овакво понашање Доналда Трампа, како преноси Ројтерс.

„Каква је то мачо ствар – нећу да носим маску”, упитао је Бајден у градској већници у Мајамију. „Будите патриоте, забога”, апеловао је он. Бајденово појављивање на телевизији у ударном термину забележило је дан кампање на Флориди, где се победа демократског кандидата сматра изузетно значајном.

„Људи, уколико победимо на Флориди, победили смо”, рекао је Бајден, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading