Александар Вулин: Вучић треба да буде председник свих Срба

Вулин навео да сматра да је Вучић „председник свих Срба”, да то сматра већина грађана Србије, Срби из Црне Горе, као и „100 одсто људи из Републике Српске”

Александар Вулин (Фото: Танјуг)

Министар одбране Александар Вулин казао је да „Срби морају да буду политички јединствен народ”, а да председник Србије Александар Вучић треба да буде политички заступник свих етничких Срба у региону. Он је гостујући на ТВ Пинк навео да сматра да је Вучић „председник свих Срба”, да то сматра да већина грађана Србије, Срби из Црне Горе, као и „100 одсто људи из Републике Српске”.

Вулин је оценио да у томе не види „ништа спорно”, уз напомену да Вучић не треба да буде само председник свих грађана Србије, преноси Бета.

„Да ли ће Срби имати право да буду коначно политички јединствени народ… Пустите границе, мислимо мирним путем… Да ли је могуће да осам милиона Срба, колико их има у региону (то не могу да буду)”, казао је Вулин.

Он је оценио и да су напади на Србију оркестрирани, односно да медији из региона „нападају (Вучића) када је Србија јака и када окупља све Србе”.

Говорећи о недавно потписаном договору у Вашингтону, Вулин наводи да се Србија водила сопственим интересима, да Србија никада неће увести санкције Русији, а да је сачувала војну неутралност тиме што је увела мораторијум на војне вежбе након потписивања Декларације о председничким изборима у Белорусији.

„Европска унија је ту показала своје најружније лице, тиме што је политику уцењивања, притиска спровела на нама. Ми смо проценили да ћемо најмање изгубити (повлачењем из војних вежби са свим државама)”, рекао је Вулин.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар