Ричард Гренел о одушевљењу Срба због предаје Газивода Американцима

Гренел је у сторију на Инстаграм налогу објавио две фотографије са портала Косово онлајн не кријући одушевљење због потеза Срба са севера Косова


Специјални представник америчког председника за дијалог Ричард Гренел објавио је данас на Инстаграму фотографије, са портала Косово Онлајн, моста који се налази у Брњаку код Зубиног Потока и језера Газиводе.

Гренел је у сторију на Инстаграм налогу објавио две фотографије са портала Косово Онлајн не кријући одушевљење због потеза Срба са севера Косова.

У знак подршке америчком председнику Трампу Срби на северу Косова данас су на брњачком мосту и на брани језера Газиводе поставили велике транспаренте.

„Трампово језеро“

Гренел је на фотографијама означио језеро Газиводе које се налази на северу Косова и америчког председника Трампа.

Нешто касније се вечерас огласио и на Твитеру, подсетивши да су се делегације Косова и Србије на разговорима у Вашингтону 4. септембра спориле и око имена овог језера. Албанци језеро Газиводе зову Ујмани.

„Како назвати језеро на Косову и у Србији представљало је озбиљну препреку упркос томе што су САД ковале компромис да покрену студију изводљивости за стварање радних места и више енергије за регион… па су се обе стране сложиле око новог имена: Језеро Трамп“, навео је Гренел у твиту.

На мосту је постављен транспарент са поруком на енглеском „Председниче Трамп, косовски Срби захваљују вам на томе што доносите мир“.

На брани језера Газиводе порука је још сажетија и емотивнија, и гласи „Језеро Трамп“.

Поруке подршке послали су због његове борбе за мир и напредак у овом региону и ангажовања у дијалогу Београда и Приштине.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 24. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар