Милорад Додик: Обавестио сам Трампа да сам тражио пресељење амбасаде БиХ у Јерусалим

Додик навео да је његову иницијативу требало да подрже и друга два члана Председништва БиХ, али да до тога није дошло

Мило Додик (Фото: А. Васиљевић)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је америчком председнику Доналду Трампу упутио неколико писама, а да је последње било у вези с премештањем Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

„Неколико пута сам писао Трампу, наставићу и даље да пишем. Потребно је да се зна да има једна политика председника у САД, али и остаци које председник није могао победити – ‘дубоку државу’“, рекао је Додик на конвенцији своје странке СНСД у Бањалуци, пренела је регионална Телевизија Н1.

Рекао је да је у најновијем писму, од 9. септембра, „поздравио Трампову иницијативу за нормализацију односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата“, те да је америчког председника обавестио да је као „српски члан Председништва БиХ желео дати допринос његовој иницијативи“ тако што је предложио премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

Навео је да на тај начин жели да „БиХ следи пример САД“.

Додик је навео да је његову иницијативу требало да подрже и друга два члана Председништва БиХ, али да до тога није дошло.

На новинарско да ли му је Трамп икада одговорио на писма која му је слао, Додик је рекао да је „одговор понашање, ставови и све мање мешање странаца у БиХ“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 20. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Додикови потези у последње вријеме постали су до те мјере толико сумњиви, да не могу да вјерујем да ми у политици, у самом врху, ни и једној нашој држави, апсолутно немамо ни једну особу која би била способна да заступа далекосежне и исправне, чисто српске интересе.
    Свјестан сам да смо склони шизофренији и подјељености… Али знајте да се „стварима може више нашкодити, ако их браните погрешним аргументима“, а ја сам све више увјерен да Додик управо то тако (да ли свјесно и циљано?!) и ради – на штету наших интереса и државе!

Оставите коментар