Доналд Трамп: Зауставили смо масовна убијања између Срба и Албанаца

Сигуран сам да ћу се квалификовати за Нобелову награду за мир, заустављамо масовна убијања између Косова и Србије, рекао председник САД

Доналд Трамп (Фото: Бета/АП)

Амерички председник Доналд Трамп у предизборној кампањи у Северној Каролини рекао је, између осталог, да ће можда бити изабран за Нобелову награду за мир и у том контексту поменуо недавно потписан споразум између Београда и Приштине у Вашингтону.

Како преносе агенција АНИ и Спутњик, Трамп је рекао да је „успео да заустави масовна убијања која се већ неколико деценија дешавају између Србије и Косова“.

„Сигуран сам да ћу се квалификовати за Нобелову награду за мир. Заустављамо масовна убијања између Косова и Србије. Дуго година су се убијали. Престаће да убијају једни друге. Рекао сам: ‘Момци, хајде да се окупимо.’ Знате, они то раде стотинама година, под различитим именима“, рекао је Трамп, наводе АНИ и Спутњик.

Председник Сједињених Америчких Држава номинован је за Нобелову награду за мир овог месеца након што је успео да потпише споразум о нормализацији економских односа између Београда и Приштине.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 20. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Да је неко показао такво (благо речено) неразумевање „бизниса“ на шоу програму „Apprentice“ сам Д.Т. би му пресудио са „отпуштен си“.

  Али овако, не иде да отпусти самог себе.

  Србима остаје да буду између чекића досадашњих „демократских“ кримогених „миротвораца“ и наковња садашњег самопроглашеног тумача историје, јер како изгледа Д.Т. ће на дуго забетонирати инострана достигнућа ссвојих домаћих противника и још побрати венце лажних хуманитарних заслуга.

  Не назире се крај крај америчком планетарном империјалном угњетавању малих и незаштићених. Уосталом, као ни пљувању надобудних домаћих СтСт паметњаковића на Исток.

 2. Очигледно: као што је мајмун “еволуирао“у човека Обаму, Трампа,
  Хотија Вучића, Брнабићку… тако је Нобелова награда “евоулирала“ у
  “ноБЛЕСАВУ награду“!

 3. Још један изузетно историјски школован амерички председник.
  Момак је толико едукован и у материји да му се треба дивити.

  “Знате, они то раде стотинама година, под различитим именима“

  Надам се да је објаснио овоумније Вучићу док му је држао предавање а овај се врпољио на шамлици.

Оставите коментар