Драгослав Пакић: Квалификовани за дисквалификацију

Као доказ непристрасности овакве судске одлуке, секретаријат Суда наводи податак да је за ту прилику други словеначки бициклиста – Погачник, преименован у Пројачник

Примож Роглич (Фото: Бруно Баде/АСО)

Врховни судија најпознатије спортске манифестације на свету, бициклистичке трке Тур д Франс, донео је очекивану и сензационалну одлуку – чиме се изједначио са судијама Ју Ес Опена и Хашког трибунала – дисквалификовао је Словенца Рогљића.

Одузео му је жуту мајицу, офарбао је, као некад, у црно-жуту, наредио да му се, за казну, са бицикла скине задњи точак а да се на предњем избуши табулар.

Као доказ непристрасности овакве судске одлуке, секретаријат Суда наводи податак да је за ту прилику други словеначки бициклиста – Погачник, преименован у Пројачник уз нагласак да су Словенци ионако дошли на ову трку да преко проје траже погачу.

У образложењу овакве пресуде стоји да је бициклиста Рогљић у једном тренутку без икаквог разлога поред пута бацио бидон у коме је још увек било неколико капи чувене минералне воде Евијан, док је други са водом Перије уз додатак вискија сачувао за сваки случај.

Бачени бидон је сасвим случајно, или потпуно намерно – о томе ће одлуку донети посебно оформљена комисија за праћење збивања на спортским манифестацијама на којима учествују сумњива лица словенског порекла – погодила недужну краву која је незаинтересовано пала као свећа иако је пасла не обраћајући пажњу на дешавања на путу без алтернативе који води право у Европу и освајању 18. етапе 23. поглавља трке Тур д Франс.

Успон током 18. етапе Тур д Франса (Фото: Мајк Пауел)

Сама крава није захтевала никакву лекарску интервенцију осим што је исто вече одбила да јој измузу чувено алпско млеко због чега је производња познатих француских сирева била доведена у питање. Управо због тога су Сиријци (Удружење француских произвођача сирева оригиналне апелације) затражили интервенцију авијације америчких снага стационираних у бази Бондстил јер се они најбоље разумеју у сиреве и кравља и људска права иако кајмак нескривено обожавају.

Протесту против одлука врховног судије придружио се и Мило Ђукановић устврдивши да иза свега стоји СПЦ са четничком идеологијом која сиреве никада није ценила колико и кајмак, нарочито у гибаници.

Вук Јеремић је, за то време, на једној ТВ станици уживо демонстрирао (најзад и он на неким демонстрацијама) како изгледа човек који нема ништа уредно (па ни бубу у уху).

У складу са унапред зацртаном политиком, политичке групације Европског парламента су изразиле видну забринутост и затражиле да се Србији под хитно уведу најригорозније санкције, забрани производња сирева и нарочито кајмака, а гибаница више да се и не помиње.

Словенци су, кад је Европа у питању, најзад дошли себи и одлучили да њихови бициклисти убудуће учествују на трци Тур де Франс само у Немачкој и нарочито у Аустрији где су своји на своме.

Словеначки бициклисти (Фото: АФП)

У знак протеста против оволике неправде, Борис Тадић ће ићи право у Сребреницу да се помоли за опрост судијских грехова и затражи смену Лукашенка, Вучића, Трампа, Путина, Си Ђи Пинга и Ђиласа.

Специјални суд за злочине Шиптара на Косову и Метохији и даље ћути и нада се одлуци о праву на владавину њиховог права без ограничења мандата или бар док Ђоковића не скину са трона првог тенисера овог света или бар његовог пропалог западног дела.

Трка се ипак наставља!Categories: Сатиристика

Tags: , ,

2 replies

  1. Врло (и) добро, господине Пакићу…
    Те врховне судије вазда препознаш – или су са сламнатим ше(м)широм или на бицикли…

    1
    2
  2. Французи су, господине Николићу а из вољеног Ваљева, Приможево име изговарали са Рогљић јер им је личило на српско па су могли оправдано да га мрзе. Кад су Судије чуле да се бициклиста презива Роглич, одустале су од дисквалификације тако да сада могу само да га мрзе што је Словен, а најбољи.

Оставите коментар