Патријарх Иринеј: Воља народа у Црној Гори тријумфовала над самовољом појединца

Патријарх је изразио наду да ће у најскорије време безакони Закон о слободи вероисповести бити стављен ван снаге

Милан Кнежевић, патријарх Иринеј и Андрија Мандић (Фото: СПЦ)

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј рекао да је: „воља народа тријумфовала над самовољом појединца, као и да су избори у Црној Гори протекли у мирној и демократској атмосфери”.

Такође је „изразио наду да ће у најскоријем времену безакони Закон о слободи вероисповести, који је био уперен против Српске православне цркве (СПЦ), бити стављен ван снаге”, саопштила је данас Информативна служба СПЦ, пренела је Бета наводећи да је патријарх Иринеј ово рекао у срдачном разговору са „лидерима коалиције ‘За будућност Црне Горе’ Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем”, које је примио 10. септембра у Патријаршији. Мандић и Кнежевић су захвалили патријарху „на великом залагању за јединство СПЦ, нарочито истичући патријархову улогу у борби за јединство српског народа ма где да живи”.

Оба саговорника су изразила задовољство чињеницом да ће до краја октобра 2020. године бити завршени радови на изградњи храма Светог Саве, чиме ће „наш народ дати немерљив допринос православној духовности и култури читавог човечанства, а сваки Србин и Српкиња моћи тиме да се поносе”, пренела је Информативна служба СПЦ.

Састанку је присуствовао викар патријарха епископ ремезијански Стефан.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар