Нови покушај продаје „Сава центра”: Цена спуштена за 5,5 милиона евра

Коначна купопродајна цена непокретности биће утврђена након спроведеног поступка прикупљања писмених понуда

Сава центар (Фото: Н1)

Град Београд поново је данас огласио продају „Сава центра”, по почетној цени од 21,9 милиона евра, која је нижа за 5,5 милиона евра него у претходном оглашавању почетком августа.

На продају је оглашен објекат пословних услуга Центар Сава у Улици Милентија Поповића, као и катастарска парцела укупне површине 29.374 метра квадратних.

Учесник у поступку дужан је да уплати депозит за учешће у поступку у износу од 2,1 милион евра.

Понуде се могу доставити до 25. септембра до 10 часова, а отварање понуда биће одржано истог дана у 13 часова у Малој сали на 20. спрату пословне зграде Градске управе града Београда, у Улици краљице Марије 1.

Купац се обавезује да у року од пет година од дана исплате целокупног износа купопродајне цене, изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта пословних услуга, чија укупна вредност свих радова не може бити нижа од 50 милиона евра, наводи се на сајту Града Београда.

Непокретност се отуђује у виђеном стању без права купаца на накнадну рекламацију, наводи се у огласу објављеном на сајту Града Београда, преноси Танјуг.

Коначна купопродајна цена непокретности биће утврђена након спроведеног поступка прикупљања писмених понуда.

Купац ће се обавезати да неће променити намену непокретности, односно да ће објекат остати у функцији конгресног туризма, имајући у виду да Сава центар ужива статус претходне заштите.

Приликом закључења уговора са купцем ће се уговорити казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе, као и да се на име обезбеђења за евентуално плаћање уговорне казне достави првокласна банкарска гаранција.

Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје.

Напомиње се да су пословни простори који се налазе у предметном објекту издати у закуп од стране „Центра Сава”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар