Доналд Трамп: Вучић и Хоти учинили Балкан и свет безбеднијим

Председник САД навео да је Вучићу и Хотију требало много храбрости да уђу у ове разговоре и дођу у Вашингтон ради финализације споразума

Александар Вучић и Доналд Трамп (Извор: Снимак екрана)

ВАШИНГТОН – Амерички председник Доналд Трамп истакао је данас да су председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулаху Хоти потписивањем, како је навео, историјског споразума о нормализацији економских односа учинили своје земље, Балкан и свет безбеднијим.

Како се наводи у саопштењу које је објавила Бела кућа, он је поручио да се радује да види „напредак Србије и Косова док заједно радимо на томе да економска сарадња у региону крене даље”.

„Након насилне и трагичне историје и године неуспешних преговора, моја администрација је предложила нов начин да се премосте разлике. Фокусирањем на отварање радних места и раст економије две земље су успеле да направе прави помак у економској сарадњи у широком спектру питања”, истакао је Трамп.

Навео је и да је Вучићу и Хотију требало много храбрости да уђу у ове разговоре и дођу у Вашингтон ради финализације споразума, преноси Танјуг.

Додао је да је остварен и напредак у постизању мира на Блиском истоку, јер се Србија сагласила да овог месеца отвори комерцијалну канцеларију у Јерусалиму, а да амбасаду премести у Јерусалим до јула следеће године, док су се „Косово и Израел се сагласили да нормализују односе и успоставе дипломатске односе”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар