Михаил Мурашко: Објава о руској вакцини у часопису „Лансет“ знак поверења

Водећи међународни научни часопис „Лансет“ објавио је резултате клиничких испитивања прве у свету вакцине против вируса короне „Спутњик“

Михаил Мурашко (Фото: Михаил Почучев/ТАСС)

Објављивање резултата две фазе клиничких тестирања руске вакцине против вируса корона „Спутњик“ у водећем научном часопису „Лансет“ потврђује високи степен поверења, изјавио је руски министар здравља Михаил Мурашко.

„Сваки чланак који се објављује обавезно пролази рецензију најистакнутијих и најбољих стручњака у тој области. Објављивање у часопису ‘Лансет’ значи увек високи степен поверења. Зато сматрам да и читава међународна заједница мисли да је та објава знак квалитета објављеног материјала“, рекао је он у интервјуу за ТВ „Русија 1“.

Водећи међународни научни часопис „Лансет“ објавио је резултате клиничких испитивања прве у свету вакцине против вируса короне „Спутњик“ и навео да је та руска вакцина, не само ефикасна у борби против ове вирусне инфекције, већ и безбедна.

Он је рекао да је вакцина Института „Гамалеј“ заштићена патентом и научници који користе податке из научних материјала то морају да имају у виду.

Министар је истакао и да је пет вакцина против вируса корона или већ добила дозволу за испитивање у Русији или је то у фази разматрања.

Мурашко је коментарисао и ситуацију у Русији када је реч о пандемији вируса корона, истакавши да обнова авиосаобраћаја није довела до погоршања.

Констатовао је и да постоји позитивна динамика, да се број пацијената у медицинских установама за три месеца смањио два пута.

Рекао је да је тренутно на лечењу 90.000 пацијената, а 2.500 их је на респиратору.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 4. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар