Бетани Џоан: Дуа Липа и Рита Ора перу новац албанске мафије

Бетани написала низ твитова под називом „Нагли пораст поп звезда и њихова повезаност с албанском мафијом“ још 20. јула и до сада је шерован преко 1.700 пута

Дуа Липа (Фото: Факундо Аризабелага/ЕПА)

Бетани Џоан, Американка која се бави активизмом у поп култури, објавила је на Твитеру шему по којој албанска мафија пере новац стечен од криминала преко музичких звезда попут Дуе Липе, Рите Оре и Ејве Макс.

Према њеним тврдњама, паре које су зарађене од трговине људима, наркотика, пљачки, изнуда, убистава, пласирају се у каријере поменутих певачица како би се увеле у легалан ток. Бетани је написала низ твитова под називом „Нагли пораст поп звезда и њихова повезаност с албанском мафијом“ још 20. јула и до сада је шерован преко 1.700 пута, а процењује се да га је прочитало неколико милиона људи.

„Можда сте приметили необичну и изненадну експлозију албанских поп звезда које су имале изузетан утицај на музичкој сцени у топ 40 на америчким и европским територијама. У питању су Дуа Липа, Биби Рекса, Ејва Макс, Рита Ора. Како је мала земља са популацијом од само 2,8 милиона људи изненада експлодирала с многим, релативно сличним поп звездама? Одговор лежи у албанској мафији и прању новца! Они (албански: Mafia Shkiptare) представљају опште појмове који се користе за злочиначке организације са седиштем у Албанији, активни су у Европи, Северној и Јужној Америци и многим другим деловима света. Активности шиптарске мафије укључују трговину оружјем, убиства, изнуде, пљачке, трговину људима, уцене, трговину дрогом, крађе, шверц дивљих животиња“, објашњава она и наставља:

„Ово је новац којем треба прање и ту наступају поп звезде. Албанска мафија улаже велику своту новца у каријере ових извођача како би створила илузију о суперзвездама и њихове турнеје се користе у такве сврхе. Ево примера: Рита Ора (коју контролише шиптарска мафија) заказала је концерт у Задру у Хрватској. Обично бирају мање градове у земљама са мање медијске покривености за такве операције. Концерт је био велики дебакл и наводно је продато само 4.000 карата, а њен тим тврдио је да је продато преко 60.000, иако дворана може да прими максимално 9.000 људи. Пријављујући „60.000 продатих карата“ Рита Ора и њен тим успешно су опрали велику своту новца од кокаина“, наводи Бетани. Поред прања новца, како она сматра, каријере поменутих албанских звезда служе и за опасну пропаганду.

„Њихов злочиначки манифест дубоко је усађен у албански национализам и има за циљ поделу региона који је раније био разорен ратом. Сада те звезде користе налоге на друштвеним мрежама за ширење опасних националистичких порука, попут „велике Албаније“, како би захваљујући пропаганди довеле до још једног рата. Дуа Липа подигла је ствар на виши ниво када је објавила ревизионистичку мапу коју користе фашисти, с циљем раздвајања суседних земаља и стварања немира, све под изговором социјалне правде”, пише у објави Бетани Џоан на Твитеру.

Опрема: Стање ствари

(Вести онлајн, 29. 8. 2020)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар