ДПС (није) позвао присталице на протест 6. септембра

Пре него што је ДПС званично послао позив на тај скуп, на друштвеним мрежама су се ширили информације о планираном окупљању уз запаљиве пратеће поруке

Фото: Фејсбук страница омладине ДПС-а

Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је своје присталице на скуп који је планиран 6. септембра на Тргу независности у Подгорици. Позив је на друштвеној мрежи објавио Савет младих ДПС-а, али портпарол те странке наводи да нису организатори скупа.

У објавама на званичним страницама партије на друштвеним мрежама се позив прати порукама „нема изговора“, „покажимо да нас има много“ и „Црна Гора прије свег“. Иста порука је подељена и на вајбер заједници ДПС-а, преносе „Вијести“.

Пре него што је ДПС званично послао позив на тај скуп, на друштвеним мрежама су се ширили информације о планираном окупљању уз запаљиве пратеће поруке.

Портпарол ДПС-а међутим наводи да та странка није организатор скупа.

„Организатори су одређене патриотске организације које ни на који начин нису повезане са нашом партијом“, наводи се у саопштењу Николића достављеном Танјугу.

Јавна окупљања су мерама Националног координационог тела ограничена на 40 особа на јавном простору, а када је у питању политички скуп – на 100 особа на отвореном јавном простору, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра између лица, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку одговарајућим дезинфекционим средством.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading