Владика Јоаникије: Ви сте онај безбожни Закон избрисали давно изласцима на литије

Нормалним људима је, увијек, било јасно да онај ко удари на вјеру, светињу, достојанство и част никада не може да побиједи, рекао епископ будимљанско-никшићки

Прослава изборне победе у Беранама, 31. 8. 2020. (Фото: Вијести)

Народ Берана, окупљањем код катедралног манастира Епархије будимљанско-никшићке, Ђурђевих Ступова, у понедјељак 31. августа 2020. прославио је своју величанствену побједу у одбрани Светиња.

Свенародно сабрање благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије, који је, најприје, пренио поздраве, упућене с Косова и Метохије, гдје се наш народ, заједно са монаштвом из Високих Дечана, Грачанице, Пећке патријаршије, молио Богу, док је, како је навео Владика, трајала борба за слободу наше вјере, основна људска и вјерска права.

По његовим ријечима, нормалним људима је, увијек, било јасно да онај ко удари на вјеру, светињу, достојанство и част никада не може да побиједи, нарочито они који ударе на светиње.

„Ваљда је и њима сада јасно да је светиња непобједива. Ви сте онај безбожни закон избрисали вашим изласцима на литије, још давно, а сада сте само то потврдили. Имали сте за то благослов Божји и Светог Василија Острошког Чудотворца, који нам је помагао и који нас је кријепио, и Свети Сава, и Свети великомученик Георгије Побједоносац који су нам дали побједу“, казао је, између осталог, Његово Преосвештенство.

Сенка Чоловић Шумић

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 1. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар