Црна Гора: Гласање и у болницама, дозвољен излазак из изолације

Путем писма и уз обавезно поштовање прописаних мера могу да гласају и сви бирачи који су на болничком лечењу од свих болести

Фото: Стево Васиљевић/Ројтерс

Министарство здравља Црне Горе је пред недељне парламентарне изборе саопштило да ће на гласање моћи да дођу и бирачи који су, по решењу санитарне инспекције, превентивно смештени у карантин или самоизолацију.

Они ће моћи да изађу само колико им треба за гласање, уз обавезно коришћење заштитне маске, одржавање два метра растојања од других људи, дезинфекција руку.

Бирачи који су у карантину или самоизолацији јер имају позитиван резултат ПЦР теста на корона вирус и благе симптоме, или су без симптома болести, по наредби Министарства здравља могу да гласају путем писма или у породичном смештају или другом објекту у којем су, такође уз придржавање свих прописаних санитарних мера.

Путем писма и уз обавезно поштовање прописаних мера могу да гласају и сви бирачи који су на болничком лечењу од свих болести.

Повереници за гласање су такође дужни да се придржавају свих прописаних мера.

Министарства здравља је упозорило да кривичној одговорности подлеже непоступање по овим мерама што ће власти проверавати.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 28. 8. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар