Небојша Јовић: Зашто сам приступио Покрету за одбрану Косова и Метохије

Хајде да се по вољи и промисли Божјој, а у име Бога ујединимо јер НИШТА НИЈЕ ГОТОВО – ТЕК ПОЧИЊЕ!

Небојша Јовић (Фото: Радио КиМ)

У животу увек БОГ ИМА ПОСЛЕДЊУ РЕЧ!

Формирање ,,Покрета за одбрану Косова и Метохије” још један је, и то јако упечатљив доказ да по питању Космета НИШТА НИЈЕ ГОТОВО – ТЕК ПОЧИЊЕ!!!

Надам се и молим Богу да се смиловао на нас, иако немерљиво грешне али ипак у Њега верујуће, те да је за Србију овај ,,Покрет” исто оно што су за Црну Гору биле Литије, које су вољом Божјом кроз мошти Светог Василија пробудиле народ СрБски… и да ће исто тако и овај Покрет у сталној, непрекидној сарадњи са СПЦ окупити све оне којима су Бог, деца, породица, народ, знање, част и отаџбина, на првом месту. И којима ће први задатак бити борба за очување ЦЕЛОГ Космета у саставу Србије, али и сваког другог педља Србије!

Коначно се појавио неко ко за промотивни амбијент али и заштиту, не користи НАТО и ЕУ, Сороса и глобалисте… нити раскошне дворане, ,,Сава центре”, тргове… већ једини прави амбијент, амбијент Светитеља срБских, иконе светог првомученика архиђакона Стефана поред упаљене свеће, и све то уз благослов благоверног свештенства и монаштва. Тако да, сада нема оправдања за сав народ СрБски, поготово за нас на Космету, да стојимо по страни јер наводно нема ко да нас у ту борбу под барјаком Христовим поведе.

Готово осам деценија нас воде они који нити једном верно у Цркву ушли нису, осим као рушиоци или ,,туристи”. Сада, осећам и сигуран сам да ће нас овај ,,Покрет” огрнут плаштом вере наше у сталној сарадњи са монаштвом и свештенством, повести у борбу за очување Косова и Метохије у саставу Србије, за очување морала, породичних вредности, здравог разума и вере у Бога.

И зато је дужност свих нас, и ВЛАСТИ и ОПОЗИЦИЈЕ, невезано за партијску или било коју другу припадност, да са овим нестраначким Покретом и једним свеопштим јединством спасимо Косово и Метохију па и целу Србију од суноврата у понор и њеног дефинитивног нестајања. Овај, као и сви Покрети народног уједињења, отворен је за сваког појединца, за страначки опредељене, али и за неопредељене. Потребно је само да имају савест, добру вољу и решеност.

Нека буде ово буђење и ВАСКРСЕЊЕ НАРОДА СРБСКОГ. Уједињење свега храброг, часног и верног.

,,Нека буде што бити не може. Нека буде борба непрестана…”!

И зато хајде да се по вољи и промисли Божјој, а у име Бога ујединимо јер НИШТА НИЈЕ ГОТОВО – ТЕК ПОЧИЊЕ!

Аутор је био председник Српског националног већа Косовске Митровице до његовог укидања 2013.

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 23. 8. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар