За будућност Црне Горе: Откривене особе уписане у бирачки списак и у Црној Гори и на Косову

Међу тим дупло уписаним бирачима има и јавних функционера и политичара, о чему ћемо накнадно обавестити јавност, рекао Коча Ђуришић

Коча Ђуришић (Фото: ИН4С)

Коалиција „За будућност Црне Горе“ саопштила је да је дошла до списка великог броја људи који су уписани у бирачким списковима у региону, а гласају у Црној Гори.

Члан коалиције „За будућност Црне Горе“, Коча Ђуришић, је казао да је приликом упоређивања бирачког списка Црне Горе и тзв. Косова уочено најмање четири хиљаде бирача који су дупло уписани.

„Међу тим дупло уписаним бирачима има и јавних функционера и политичара, о чему ћемо накнадно обавестити јавност. Сада нам је јасно зашто у Црну Гору са овога подручја може да се уђе са тзв. брзим тестом на вирус корона, иако је у јужној српској покрајини највећи проценат оболелих од ковида 19 али и највећи проценат преминулих у односу на остатак Србије“, рекао је Ђуришић.

Према његовим речима, из коалиције „За будућност Црне Горе“ желе да пошаљу поруку онима који незаконито гласају у Црној Гори, а уписани су у бирачки списак тзв. Косова, да су у озбиљном кривичном делу.

„Такође, позивамо МУП Црне Горе који зна за ове случајеве да ове људе одмах избрише са бирачког списка Црне Горе, а тужилаштво позивамо да без одлагања провери наше наводе и покрене поступке“, навео је Ђуришић, преноси портал „Ин4с“.

Он наглашава да очекују да се у овај случај укључи и канцеларија Европске уније и ОЕБС-а али и друге релевантне међународне институције.

„На крају, желимо да обавестимо јавност да списак ових лица није коначан, те да ћемо у складу са нашим датим обећањем и даље откривати оне који су незаконито уписани у бирачки списак Црне Горе, како би спречили да људи који ни по ком основу немају право гласа, то остварују у нашој земљи, и на тај начин зауставити махинације које је спроводила Демократска партија социјалиста у ранијем периоду“, закључио је Ђуришић.

Он је на конференцији навео и имена и презимена и годиште особа које су уписане у бирачке спискове у Црној Гори и на Косову.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар