Корона-сиротиња напушта Њујорк: За два и по месеца отишло 420.000 људи

Док су људи пре желели да нађу своје место у Њујорку сада је обратно – желе да оду

Извор: Факти

Улице Њујорка многи памте по његовим жутим таксијима, али су ових дана обележје града возила друге врсте – камиони за селидбу.

Само од марта до маја, Њујорк је напустило 420.000 људи.

За град који има више од осам милиона становника то се не чини много, али на југу Менхетна је око пет одсто станова празно, а у скупим четвртима је празно већ скоро пола станова.

„Живиш у граду јер желиш да будеш у граду. Али кад све буде затворено и нестане, читава култура живота, ресторани, паркови… Онда је веома тешко“, каже Алисон Бернстајн.

Она је посредница за продају некретнина и истиче да никада није имала толико посла.

„Наш посао цвета! У поређењу с прошлом годином и од избијања пандемије имамо 350 одсто више захтева“, истиче Бернстајн.

Међутим, док су људи пре желели да нађу своје место у Њујорку сада је обратно – желе да оду.

Људи одлазе не само због принудног мртвила, већ и зато што је Њујорк увек био скуп град, а због корона кризе многи више не могу себи да приуште живот у граду. Много људи је преко ноћи остало без посла и многи се тек спремају да оду.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Факти, 12. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Додатак на причу
    Пре неколико месеци Бил Гејтс је расписао конкурс за пројекат бележења и праћења сваког појединца у Замбији (једној од најзабаченијих и заосталијих земаља у свету) у „здравствене сврхе“, тако да корона сиротиња може да се склони ма где али ће их добротвор великог срца ипак наћи.

  2. Драги @ПГ,СГ,С(П)Г
    иза овог „сиротиња“ крије се ситна доза хумора – ради се заправо о онима ко ји су далеко од сиротиње а који (први) напуштају брод. Кажу да је чувена Пета авенија опустела и постала улица духова.
    Док мирни устанци букте којекуде пореске, власти Калифорније досетиле се да тамошњим „сиротанима“ реторактивно повећају порез од 01.01.2020. Вероватно поучене овим бекством њујоршке „сиротиње“, да се намире док и њихови не крену у бежанију.

Оставите коментар