Патријарх Иринеј: Разговори о Косову неизвесни, стање тешко

Разговори који ће се водити нису нешто што обећава решење. Тако да је то још проблем који се само продужава, рекао патријарх после разговора са Александром Вучићем

Патријарх Иринеј и Александар Вучић (Фото: Инстаграм налог Будућност Србије)

Патријарх српски Иринеј изјавио је да су се он и председник Србије Александар Вучић сагласили да су разговори Београда и Приштине неизвесни и да је стање на Косову веома тешко, преноси Танјуг.

„Разговори који ће се водити нису нешто што обећава решење. Тако да је то још проблем који се само продужава. Косово је у посебној ситуацији и видећемо како ће то да се заврши”, рекао је српски патријарх, који је данас разговарао са председником Србије.

Иринеј, који је са Вучићем разматрао и термин освећења Храма Светог Саве на Врачару, рекао је да је тај термин одређен, али да је питање да ли ће бити могуће организовати га у другој половини октобра.

„То зависи од многих фактора и чињеница. Ми имамо наде да ће том чину присуствовати председник Русије Владимир Путин и од те идеје нисмо одустали. Понављам, то ће се догодити ако услови дозволе”, истакао је Иринеј за портал Нова.рс.

Он објашњава да још има много посла на Храму Светог Саве и да се све плански обавља.

„Уколико будемо обавили те послове и ако прилике буду дозвољавале, ми ћемо организовати такав скуп”, казао је српски патријарх.

Говорећи о реакцијама на његову недавну изјаву да је време за помирење између Срба и Хрвата, патријарх је навео да је то одувек став СПЦ.

„Наш став је одувек био да треба створити атмосферу мира, али то морају да желе обе стране. Видећемо да ли ће се направити некакви помаци у том правцу”, истакао је Иринеј.

(КоССев/Покрет за одбрану КиМ, 13. 8. 2020)

Александар Вучић разговарао са патријархом о Косову и Метохији

Добар и свеобухватан разговор са његовом светошћу патријархом српским господином Иринејем о свим важним националним темама, објавио председник Србије

Председник Александар Вучић разговарао је данас са патријархом СПЦ Иринејем о Косову и Метохији, положају Срба у региону и завршетку радова у Храму Светог Саве.

„Добар и свеобухватан разговор са његовом светошћу патријархом српским господином Иринејем о свим важним националним темама, борби за Косово и Метохију, бољем положају Срба у региону, као и о завршетку радова у Светосавском храму у Београду”, навео је Вучић.

Председник је то објавио на Инстаграм профилу „Budućnostsrbijeav”, уз фотографије са патријархом СПЦ.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. После “ свеобухватног разговора ………. „, све је неизвесно !
    Осим донације од “ лава „.

  2. Патријарх (нажалост наш ) уместо да говори, биће то и то ако Бог да, он трућа неколико пута, ако прилике буду дозвољавале. Јадно смо ми стадо, са оваквим поглаваром и сличним владикама. О његовом ставу према Космету, који се најзад приближио издајниковом ставу (нема више оног фолирања да га Црква никада неће издати). Свашта бих написао да немам поштовања према титули коју су носили неки часни људи и прави Патријарси који су седели на трону Светог Саве .

  3. Деценијама је рађено на зомбирању српског народа у његовом односу са свештенством. Зомбирање се највише огледа у ширењу папизма, који у овом случају конкретно значи да онај ко носи мантију је аутоматски безгрешан. Српски непријатељи су то сјајно уочили, па су под мантију гурнули у циљу остваривања сопствених интереса не само главног вођу, већ и црквене великодостојнике као логистичку подршку издаји. Српски народ је до те мере замлаћен и обезглављен од стране оваквих „свештеника“ да ће се дуго питати шта се десило, а ови ће му и даље радити о глави. Већ се „први међу једнакима“ огласио да ће бити уз АВ-а и по питању највеће завере човечанства зване „Корона“. Србе ће водити на вакцинацију, као овце на клање. Уколико народ што пре схвати да се не ради о свештеницима, већ о продуженим рукама зла, може се не само извући, већ и ослободити онда нашу праву Христову и Светосавску Цркву.

Оставите коментар