Србија: Број умрлих у периоду јануар–јун 2020. мањи за 1,4% него у истом периоду 2019.

Број умрлих у Републици Србији у периоду јануар−јун 2020. године износио је 51 569 и, у односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 52 309, бележи се пад од 740 или за 1,4%

Живорођени и умрли, јануар–јун 2020.

– Претходни подаци –

У овом саопштењу приказани су претходни резултати о живорођеним и умрлим након уписа чињенице рођења и смрти у матичне књиге рођених и умрлих. Подаци су приказани према месецу регистрације, тј. месецу уписа у матичне књиге рођених и умрлих у 2019. и 2020. години.

У Републици Србији, у периоду јануар−јун 2020. године, број живорођених је износио 29 314. У односу на исти период претходне године, када је укупан број живорођених износио 29 666, бележи се пад од 352 односно за 1,2%.

Број умрлих у Републици Србији у периоду јануар−јун 2020. године износио је 51 569 и, у односу на исти период претходне године, када је број умрлих био 52 309, бележи се пад од 740 или за 1,4%.

Напомена: Претходни резултати о живорођеним и умрлим у периоду јануар−јун 2019. и 2020. године по регионима налазе се на следећем линку: https://www.stat.gov.rs/sr-latn/oblasti/stanovnistvo/eksel-tabele/.

Републички завод за статистику од 1998. године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију (укупно).

Наслов и опрема: Стање ствари

(Републички завод за статистику)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

8 replies

  1. Паметноме довољно!

  2. 26. маја 2020. • 09:17
    @ стари доктор
    Дакле – ипак сачекајмо резултате маја/јуна, па би онда можда и могли наставити ову дискусију.
    ++++
    Слажем се, сачекајмо !
    https://stanjestvari.com/2020/05/25/srbija-april-20520/

    Стари докторе, ево дочекасмо и те резултате.
    А Ваш коментар ?

  3. @Грешан: погледајмо релевантне квартале (април-јуни 2019/2020) за епидемијски период: У том кварталу 2019 г. је умрло 24.911 људи, а 2020 г. 25.552 људи. Дакле, у 2020 г. у том кварталу је умрло 641 људи (2,57%) више но у 2019 години. Мислим да ипак треба још мало сачекати и погледати следећи квартал (јул – септембар) па онда наставити дискусију… Мада, после БИРН-овог открића да се подаци о епидемији у Заводу “Батут” и Кризном Штабу (државним органима) систематски фалсификују пре изношења у јавност, могло би се чак и поставити питање и о истинитости података Завода за Статистику за ову годину…
    @Борат: Да ли је?

  4. ”Ексклузивно – проф. др Рачић: Истина о СЗО, Кону, вештачком вирусу,
    вакцинама
    20:33 27.07.2020. 10
    SMSFacebookVkontakteTwitterViberWhatsAppTelegram
    “Ковид 19 је лабораторијски вирус по свим параметрима, они који тврде
    супротно или не знају или лажу, треће нема. Иако је уврштен у корона вирусе
    од стране инфектолога, сада видимо да врло мало има каратреристика те
    групе вируса јер они не могу да опстану на високим температурама и УВ
    зрацима, по томе је проф. Несторовић био у праву. Не треба га сврставати
    међу природне вирусе, а вирус који није природан је биолошко оружје.
    Учили смо још пре неколико деценија на предмету Одбрана и заштита да
    постоји биолошки рат путем вируса из лабораторије и чудим се Кризном
    штабу да то не знају. Чак и председник Америке отворено прича о биолошком
    рату и лабораторијском вирусу, каже да се бори против групе моћних људи
    који путем манипулација владају светом, а лекари ћуте”, констатује
    примаријус проф. др Алек Рачић, председник одбора Српског лекарског друштва.”

    /srbin.info/politika/ekskluzivno-prof-dr-racic-istina-o-szo-konu-vestackom-virusu-vakcinama/

  5. Колико би било умрлих да нико није излечен од короне?

  6. Ово је вишеструко добра вест. Имајући у виду кукумавчења и свакодненвне претње ТНТ групе и Броја један како ће гробља бити мала да приме васколике жртве, за разумети је да су безмало сви они који су се упокојили ове године, лака им земља, умрли од овог турбо-фолк вируса. Другим речима, Србија је практично искоренила рак, болести срца, плућа и крвотока, дијабетис, аутоимуне болести, прекомерно дозирање опијатима, трауме и све друге пошасти. Од тога, чини се, више нико не умире. Још да Чипуљић на јесен избоца Србе провереним вакцинама брата Сија и ето раја на земљи.

  7. С обзиром да је број преминулих од вируса званично 573, што је у оквирама природних варијација у броју преминулих из године у годину, ово нам не говори ништа.

    У сваком случају, добро је што је број преминулих мањи, али оно што мене забрињава је да је ове године рођено 352 беба мање него лане.

  8. Ovo tumačim kao opravdanje za mere restrikcije kretanja i kontakata. Da nije bilo tih mera broj umrlih bio bio nekoliko puta veći. Uključite mozak. Takozvani lockdown države označio je smanjenje saobraćaja i radova što povlači manju smrtnost u saobraćaju, na radu i slično. Da nije bilo prevencije CoViD-19 bi zaraziio ogroman broj ljudi što bi ugušilo zdravstveni sistem. Poricanje je prva faza prihvatanja, nadam se da će te krenuti dalje.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading