Коха: Технички тимови Београда и Приштине у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

Косово и Србија су позвани да пошаљу своје стручњаке да даље баве питањима о којима је већ разговарано на нивоу руководства прошлог четвртка

Авдулах Хоти, Ђозеп Борељ и Александар Вучић (Фото: European Union)

Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на састанку две делегације у четвртак у Бриселу, преноси приштинска Коха. Још увек није познато ко ће представљати Приштину на састанку, јер није именован „државни координатор за дијалог“.

С друге стране, Европска унија каже да ће састанак у четвртак бити „на нивоу експерата“. Према ЕУ, они ће размотрити питања о којима су разговарали премијер Абдуллах Хоти и српски председник Александар Вучић на свом последњем састанку 16. јула.

„Као што вас је високи представник ЕУ Мирослав Лајчак обавестио након прошлонедељног самита, два лидера су се сложила да интензивно раде на нивоу стручњака већ следеће недеље. То ће се догодити у Бриселу. Косово и Србија су позвани да пошаљу своје стручњаке да даље баве питањима о којима је већ разговарано на нивоу руководства прошлог четвртка“.

„Нећемо делити даље информације о састанку на експертском нивоу“, рекла је Набила Масрали, портпаролка ЕУ за спољну политику и безбедносну политику.

А дијалог између Косова и Србије, према речима Хашима Тачија, требало би да се што пре оконча.

Што се тиче разговора две делегације, очекује се да ће премијер Косова Авдулах Хоти известити у петак у 12.00 поднети извештај посланицима Скупштине Косова.

Дијалог Приштине и Београда настављен је прошле недеље, 16. јула, после двадесетомесечне паузе.

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 20. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар