Предраг Бошковић: СПЦ би да врати Црну Гору вековима уназад

Црногорски министар одбране оценио да је СПЦ пре свега политички покрет који треба да покуша да Црну Гору у потпуности веже за Србију и да јој онемогући пут ка ЕУ

Министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић (Извор: Н1)

Све оно што се дешавало након усвајања Закона о слободи вероисповести открило је политичку позадину деловања Српске православне цркве, која би да врати Црну Гору вековима уназад, изјавио је црногорски министар одбране Предраг Бошковић.

Њихова намера је била да литијама натерају власт да повуче или измени тај закон, на шта она није пристала, казао је Бошковић за Радио телевизију Црне Горе.

Према његовим речима, намера власти је била да извуче СПЦ на терен да постане оно што јесте, а то није религијска институција, него политичка партија у Црној Гори, или политички покрет, који окупља један број опозиционих партија са просрпским предзнаком.

„То се на крају показало потпуно тачним када су одбили последњу понуду председника и премијера и када су казали да ће позвати све да гласају против ДПС, односно за оне који ће им омогућити да буду и даље ван закона, да не признају Црну Гору, да не плаћају порезе, да њихови свештеници овде бораве нелегално“, казао је Бошковић.

Бошковић је оценио да све што је навео показује да је СПЦ пре свега политички покрет који треба Црну Гору да врати вековима уназад, односно да покуша да је у потпуности веже за Србију и да јој онемогући пут ка ЕУ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 14. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. I ovome je Irinej urucio orden SVETOG Save. Pametnom dosta.

  2. @E.Lirsch

    Да, уручио је, али ђетић је орден вратио (преко DHL-а) и уредно сачувао потврду.

    Имаће шта да покаже Светом Сави, мада још није свестан кинеске пословице која каже да и гланцачи нато чизама одлазе Богу на истину.

Оставите коментар