Данас: Ковид СНС

Ковид-19 је доказао врховницима СНС да су само људи и да су само привремено на власти. Да су живи и здрави, да прегрме корону и да пређу у опозицију

Прослава изборних резултата СНС (Фото: Ало)

Да ли би Александар Вучић морао да објави да иде у самоизолацију 14 дана након што је потврђено присуство вируса ковид-19 код више високих званичника власти који су заједно са њим 21. јуна славили победу у штабу Српске напредне странке?

Да ли су се због Вучића тестирали Владимир Путин, са којим је он разговарао колико 23. јуна, а 24. јуна седео на паради у Москви? Да ли тест мора да прође и председница Европске владе Урсула фон дер Лајен, са којом је Вучић 26. јуна разговарао у Бриселу?

Да ли су због потезања оптужнице за ратне злочине Хашим Тачи, али и Ричард Гренел и Роберт О Брајен избегли корона ризик, будући да је Вучићев пут за Вашингтон отказан?

Вучићу и његовим напредњацима пошло је за руком оно што се колико у априлу чинило немогућим – да пуцају себи у ноге и почну да губе већ добијен рат против короне, против опозиције и против свих које виде као сметњу својој моћи.

Али није СНС и њеног лидера срећа напустила случајно и из хира судбине, напротив, сами су себе „одрадили“ тиме што су се самоубедили да су непобедиви. И што је још горе, да је само важно да се допадну великом „шефу“ – Вучићу и да ће бити заштићени од баш свега.

Ако он воли народно весеље, па хајде да се веселимо, грлимо и љубимо, као да смо стварно имали изборе са озбиљно јаком опозицијом, па смо поштено „покидали“ резултат.

Толико смо покидали да не морамо да носимо заштитне маске и одржавамо одстојање, то је само за „глуп“ народ који гледа јунаке из Кризног штаба, уместо љубавних новела и прима се на њих. А ми смо паметни, нама се сви у блиској околини диве и клањају.

Само што ковид-19 није плаћени саветник при влади, а ни поткупљени новинар, још мање зависни координатор странке из неке убоге српске вароши… Нити је међународни лобиста који заједно са визиткартом спушта и број рачуна и ценовник својих услуга. Ковид-19 не гледа ни Пинк, ни Хепи, нити чита Информер, а да извинете, заболе га и за друштвене мреже Твитер и Фејсбук.

Ковиду-19 тако је пошло за руком оно што незадовољном народу и искреној опозицији није – доказао је врховницима СНС да су само људи и да су само привремено на власти. Да су живи и здрави, да прегрме корону и да пређу у опозицију.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 30. 6. 2020)

 Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар