У више црногорских градова после литија привођени свештеници

Црногорска полиција је у више градова приводила на информативне разговоре свештенике Српске православне цркве

Литија у Пљевљима, 21. 6. 2020. (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

После литија одржаних због спорног Закона о слободи вероисповести, црногорска полиција је вечерас у више градова приводила на информативне разговоре свештенике Српске православне цркве, јављају црногорски медији.

У Мојковцу је приведен свештеник СПЦ Александар Крговић, а Мојковчани су се окупили испред полиције, и поручују да се неће разићи док не пусте свештеника, наводи ИН4С.

Како додаје тај портал ухапшен је и свештеник Миливоје Јововић са Жабљака.

Он је приведен после литије у том граду, а грађани се окупљају испред жабљачког одељења полиције у знак подршке свештенству СПЦ.

Како наводи ИН4С, позивајући се на незваничне изворе, вечерас је после молебана и литије која је, како наводи тај портал, одржана уз поштовање свих прописаних мера, свештеник Милосав Јовановић, који је пријавио одржавање литије, позван да се јави на саслушање у Центар безбедности Бијело Поље, преноси Танјуг.

На путу Бијело Поље-Рибаревине полиција је зауставила аутомобил којим је управљао отац Николај из Томашева, који је потом приведен у зграду полиције у Бијелом Пољу, додаје ИН4С.

Са оцем Николајем и свештеником Јовановићем у Центру безбедности је и правни заступник Парохије бјелопољске Миладин Јоксимовић.

Такође је и никшићком свештенику Миодрагу Тодоровићу уручен позив на информативни разговор, а грађани су кренули са свештеником пред Центар безбедности у Никшићу.

Беранска полиција послала је позиве на информативни разговор члановима црквене општине Беране, додаје још ИН4С.

Портал ЦДМ јавља да су свештеник Миливоје Јововић на Жабљаку, протојереј Миодраг Тодоровић у Никшићу и јереј Милосав Јовановић у Бијелом Пољу позвани после вечерашњих литија на информативни разговор у полицију.

Свештеници дају изјаве на околности организовања јавних окупљања мимо мера Националног координационог тела за спречавање ширења корона вируса, додаје ЦДМ.

И подгоричке Вијести преносе да су на информативни разговор позвани Миливоје Јовановић, Миодраг Тодоровић и Милосав Јовановић.

(Политика, 21. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар