Мило Ђукановић: Компромиса са националистима неће бити, избори 30. августа

Председник Црне Горе расписао парламентарне и изборе за одборнике у неколико општина за 30. август

Мило Ђукановић (Фото: Танјуг)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да упркос бројним политичким притисцима, неће бити компромиса са националистима и онима који желе да униште тековине ове генерације, кад је реч о односу државе и цркве, саопштено је из Ђукановићевог кабинета.

Ђукановић је током сусрета са амбасадорима земаља ЕУ у Црној Гори истакао и да ће владавина права бити кључни приоритет државне политике.

„Ђукановић је захвалио на интересовању и корисним сугестијама, истичући да ће владавина права као предуслов економског развоја и даље бити кључни приоритет државне политике, као предуслов за сарадњу са кредибилним партнерима”, каже се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Ђукановић је био гост на радном ручку са амбасадорима земаља ЕУ у Црној Гори, у организацији Веселка Грубишића, амбасадора Републике Хрватске, председавајуће Савету ЕУ, наведено је у саопштењу.

Како је саопштено, хрватски амбасадор је, поздрављајући председника и колеге, истакао да му је част што је у улози домаћина када његова земља први пут председава ЕУ, и то у време пандемије корона вируса, и захвалио свима на сарадњи.

(Политика, 20. 6. 2020)

Ђукановић за 30. август расписао парламентарне изборе

Председник Црне Горе Мило Ђукановић данас је за 30. август расписао парламентарне и изборе за одборнике у неколико општина.

Поред парламентарних, избори ће бити одржани и за Скупштине општина Андријевица, Будва, Гусиње и Котор, наводи се у саопштењу председника.

Ту одлуку Ђукановић је, како је саопштено из његовог кабинета, донео после консултација које је 16. јуна одржао са представницима парламентарних партија и коалиција, који су се одазвали његовом позиву, поводом одређивања датума за одржавање парламентарних избора, преноси Танјуг.

Одлуке председника Црне Горе ступају на снагу даном доношења.

(Политика, 20. 6. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствари

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар