Данас: Изборна комисија града Ниша не зна колика је излазност

Ми последњи пресек излазности правимо у 18 часова. По затварању бирачких места, нико нам не јавља излазност у 20 часова, рекла председница ГИК Ниша

Ниш (Фото: ФоНет/Констатин Каменов)

Председница Градске изборне комисије Љиљана Берић казала је вечерас, два и по сата по затварању биралишта, да ова комисија не зна коначну излазност грађана Ниша на парламентарним и локалним изборима и да ће то знати тек када јој стигну записници са свих 176 бирачких места.

– Ми последњи пресек излазности правимо у 18 часова. По затварању бирачких места, нико нам не јавља излазност у 20 часова, већ чекамо записнике са свих бирачких места, на основу којих истовремено одређујемо и излазност и резултате.

За сада нам је стигао записник са само једног бирачког места- рекла је Берић за Данас, додајући да ГИК-у до вечерас у 22.30 часова није стигао ниједан приговор на регуларност изборног процеса.

Она је казала да су у избори у Нишу продужени само на једном бирачком месту, а да на осталим бирачким местима после 20 часова гласају само они грађани који су се затекли унутар и испред биралишта.

– Продужено је гласање за нешто више од сат времена само на једном бирачком месту, пошто је ту и почело са толиким закашњењем. На неким бирачким местима се гласало и нешто после 20 часова, како би гласање било омогућено грађанима који су се затекли унутар и испред бирачког места, како налаже закон. Члан бирачког одбора дужан је да стане у 20 часова иза последњег грађанина који се затекао испред бирачког места, тако да они који дођу после тога нису гласали- рекла је она.

Један од двојице носилаца изборне листе Народни блок, генерал Момир Стојановић, претходно је казао за наш лист да је на многим бирачким местима у Нишу продужено гласање, како би Српска напредна странка „напабирчила већу излазност“, пошто је она у овом граду незадовољавајућа.

Он је рекао да су продужетку гласања претходили „ организовани одласци активиста СНС од куће до куће, како би извршили притисак на своје инертне присталице и грађане да изађу на изборе“.

Повереник СНС за Ниш Звездан Миловановић је овакве наводе демантовао.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 21. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. … са питањем: Да ли треба да дођемо до/по вас? Да ли имате неки проблем?
    Нисте изашли а у евиденцији имамо да сте „сигуран“ глас“ …

Оставите коментар