Александар Вучић: Не знам шта ће бити тема у Вашингтону нити у којем саставу идемо тамо

Мала је Србија да би заповедала Белој кући, али је довољно велика да каже шта су њени интереси, рекао председник Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да још не зна шта ће бити тема разговора у Вашингтону, нити који ће бити састав делегације Београда која ће отићи тамо али да ће Србија умети да сачува своје државне и националне интересе.

„Када бисте ме питали да ли ће да се догоди нешто што би неки волели да пишу, ја не очекујем неке спектакуларне ствари. Очекујем рационалан разговор. То су моја очекивања. Мала је Србија да би заповедала Белој кући, али је довољно велика да каже шта су њени интереси које мора да заштити“, рекао је Вучић након обиласка припремних радова на изградњи пута у околини Лајковца.

Коментаришући изјаву премијера Косова Авдулаха Хотија да Приштина тражи признање независности, Вучић је рекао да уколико ће косовска делегација да долази са таквом платформом у Вашингтон, онда је боље да не долази.

Он је одбацио тврдње политичких противника да ће на Видовдан, 28. јуна, да призна независност Косова и додао да они на Косово никада нису мислили, већ им је служило само за то да краду паре које тамо иду.

„Осам година слушам исту причу и осам година вадимо Србију из амбиса и бунара уништених националних интереса и понижене Србије. Србије која се извињавала за шта треба и не треба, која није имала углед, није имала војску и полицију. Ни сада није омиљена од свих, али је поштована“, рекао је он.

Говорећи о оптужбама да инсистира на сарадњи Србије са Кином, Вучић је рекао да је то нешто чиме се поноси и да је то спреман да каже било где и било коме.

„Ништа не радимо тајно. Поносан сам на послове које кинеске компаније раде и на путевима и на Борском руднику. Ја се тиме поносим и ја то никада не кријем. Србија се налази на европском путу и ја се не стидим да то кажем ни пред кинеском амбасадорком, као што се не плашим да кажем Европљанима да су нам Кинези пријатељи“, рекао је он.

Вучић је, говорећи о изборима, оценио да је суштина сачувати здравље грађана и да им се омогући да кажу да ли су задовољни радом у претходне четири године.

Коментаришући оптужбе странака у бојкоту да се избори одржавају само да би он изабрао ко ће бити опозиција, Вучић је рекао да њега занима само резултат и шта ће рећи грађани.

„А ако бих бирао политичке противнике, управо бих изабрао те који то причају. Као да их је Бог послао колико се лоше баве политиком и колико не разумеју народ“, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 17. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

3 replies

 1. Да ли је већи ***** он који даје овакве имбецилне изјаве или ми који то трпимо?

 2. Сазнање:
  „Александар Вучић: Пред нама преговарачка платформа која подразумева
  укидање Резолуције 1244“?! – “Стање ствари“

  Дилема:
  “Александар Вучић: Не знам шта ће бити тема у Вашингтону нити у којем
  саставу идемо тамо“?! – “Стање ствари“

  Исход:
  “Ивица Дачић: Грађани Србије би сигурно подржали разграничење са
  Косовом“?! – “Стање ствари“

  Разрешење:

  “С. Ристић, М. Јакшић, Д. Трифковић, Д. Мировић: Бојкот једини начин да
  се спречи Вучићева издаја“ – “Стање ствари“

  Подршка /Савет – Благослов/:

  СРБИ НА ОКУП:

  “Став и савет Еп. Артемија Србима о “бриселском споразуму”
  in Србија / on 11/05/2013 at 10:31 am /
  Срби на Косову и Метохији не смеју пристати на издају КиМ на коју је
  политичко вођство у Србији већ пристало. Став Срба са Косова и Метохије
  треба да буде да власт у Србији може да чини шта год хоће, али Срби са
  Косова и Метохије на то не смеју да пристану и тако као недужни народ
  прихвате на своја плећа одговорност ове националне и историјске издаје.
  Епископ Артемије“

 3. Ма, свима је познат Вучићев „патриотизам“ и његова „одлучност“. Он ће отићи и озваничиће оно на чему је радио 8 година. Последице ће бити погубне, мучне и дуготрајне. На нама је да то све поништимо, а њега развластимо. Онако, по српски или још боље – румунски. Врло вероватно Србија улази у ново дуго ропство, али Вучић сигурно не улази у историју као неки велики владар. Уз његово име увек ће ићи придев који ће бити познатији од самог имена. Али то свакако неће бити „велики“, „силни“, „умни“, већ нешто сасвим супротно. Онако како доликује јадном сећању на највећег издајника међу нама.

Оставите коментар