Владимир Кршљанин: Проглас Покрета за одбрану КиМ јефтин предизборни политички памфлет

Можда власт понекад претерује у еквилибристици, а вероватно је и неке од ових људи неправедно занемарила, али ни то им не може бити оправдање

Са оснивачког сабрања Покрета (Извор: Снимак екрана/Хелмкаст)

Тужно је да оволико озбиљних интелектуалаца (и још неких), више од половине којих лично познајем, а неке баш волим и ценим, седам дана пред изборе потпише овако јефтин предизборни политички памфлет, чија је суштина – знамо да Вучић намерава да изборну победу искористи за признавање независности Косова* и зато немојте гласати за њега!

Ово није достојно ни необразованог здравомислећег човека, а камоли оволиких професора и доктора… Можда власт понекад претерује у еквилибристици, а вероватно је и неке од ових људи неправедно занемарила, али ни то им не може бити оправдање.

Оправдано је организовати се за одбрану Косова и Метохије, афирмисати православну веру и историјске подвиге српског народа, доприносити јачању суверенитета Србије… Али пут за то није седам дана пред изборе фактички јачати позиције оних који се диве НАТО пакту!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Владимира Кршљанина)Categories: Преносимо

Tags: , ,

4 replies

  1. Навик`о човек да брани „лик и дело“, па што да мења навике…

  2. Покрет је само логичан наставак Апела за одбрану КиМ, многобројних трибина на „машинском факултету“ , многих активности свих чланова Покрета. Где је Кршљанин био две и по године да подучава како треба? Ко може боље, широко му поље.
    Уосталом ПОКИМ је за БОЈКОТ избора, како би одузео Вучићу инструменте из руку, а не за НАТО.

  3. Zbunjujući tekst od ovoga odavno nisam pročitao.

  4. Кршљанин срамно лупета. Из навике.

Оставите коментар