Митрополит Амфилохије: Од сада ћу литије пријављивати ја, нека хапсе мене

Ако треба некога да процесирају, то је митрополит, јер све што се догађа овдје у Митрополији, зависи од њега, а не од свештеника и вјерника

Митрополит Амфилохије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да ће убудуће сваку литију полицији пријављивати он, како би службеници полиције хапсили њега, а не свештенике као до сад.

„Ако треба некога да процесирају, то је митрополит, јер све што се догађа овдје у Митрополији, зависи од њега, а не од свештеника и вјерника. Ја сам потписао већ, ја ћу да потпишем за литију у Подгорици, јер мени је непријатно да моји свештеници буду суђени и осуђени, а ја сам главни актер“, рекао је Амфилохије.

Амфилохије је, одговарајући на питање новинара, рекао да су акције полиције – застрашивање народа, преносе подгоричке Вијести.

„То је злочиначки однос према народу и Црној Гори. Вријеме ће то да покаже, уколико наставе своју политику – не да бране Црну Гору и Црногорство, већ своју власт и оно што су стекли. А они знају како су то стекли“, рекао је Амфилохије, послије саслушања више свештеника СПЦ због наводног кршења здравствених прописа.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 16. 6. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар