Владан Вукосављевић: Хаику за несрећног мизантропа Ломпара

Преносимо нови прилог министра Владана Вукосављевића у полемици са професором Милом Ломпаром 

Владан Вукосављевић; Мило Ломпар

Објављујемо одговор министра културе Србије Владана Вукосављевића на текст професора Мила Ломпара “Министар у сливнику”, штампан у прошлом броју Печата. Текст пред читаоцима, као и поменути из претходне седмице, део су полемике започете у 615. броју наших новина, када је Владан Вукосављевић реаговао на интервју Мила Ломпара (објављен у бр. 614), а потом настављен у наредним бројевима. Редакција Печата сматра да је објављивањем овог текста полемика окончана – у складу с професионалним захтевима поштовања права полемичара

Лажов у брлогу

Бивши директор Политике и професионални Србин по вокацији и финансијској мотивацији Мило Ломпар муњевито је доказао моју тврдњу да је опсесивни скрибоман, докони брбљивац, клеветник и лажов.

Болно распет између две своје крајности, моралног дефицита и наративног суфицита, још једном се раскокодакао у гигантској конфабулацији на неколико страна. Предугачко, збркано, досадно, недоследно, по логику и истину поражавајуће штиво, флагрантно је осветлило управо онај његов мучни унутарпсихички пејзаж који сам у свом претходном одговору само овлаш скицирао. Уз ризик да као лаик за здравствена питања можда и грешим, поново га упућујем да о својим психолошким пресецима бар поразговара са неким стручњаком.

С друге стране, за његова морална посрнућа лека очигледно нема.

Ваљајући се у згуснутом брлогу сопствених лажи и клевета, овај фрустрирани преливода није успео ни фактички ни логички ни на било који други начин да оповргне ставове и оцене које сам о његовим лажима и мотивима за њих изнео у свом претходном одговору. Као што се и дало претпоставити, а није ни било тешко, затрпао је читаоце Печата новим псеудоинтелектуалним вуновлачарењем, старим софистеријама и феминизираним сокачарским увредама на мој рачун.

Министар Владан Вукосављевић (Фото: Танјуг)

Лажни цар Мило Мали, по свом већ отрцаном обичају, покушава да ме увуче у брлог вишемесечне расправе без краја и конца, у брлог у коме ниједна истина не важи, где логике нема и у коме је блато бешчашћа једини амбијент. У том ломпаровском сценоследу нема места за нормалне људе, већ само за ломпароиде, сподобе кадре да се брлогу прилагоде и у њему ваљају.

Зато у томе даље нећу учествовати, као што сам и претходно најавио, не очекујући овакав, типично ломпаровски сумасишавши наставак, који ме је приморао да опет сиђем у сливник дебате на чија сам непријатна правила, не својом вољом, упућен. Свако добронамеран и интелектуално честит могао је да процени да сам чињеницама доказао да је, када сам ја у питању, Ломпар лажов и клеветник који сагорева на пламену своје личне мржње и да никакве његове нове безобалне литаније, зачињене увредама, ту стварност не могу да промене. Евентуално моје даље учешће у овој наметнутој и изнуђено ружној дебати само би дало додатни мотив једном посусталом антропоморфном ентитету нејасног онтолошког садржаја да додатно разуздано скакуће и цвили по свом лажима загађеном квазидебатном брлогу.

Зато несрећног мизантропа Ломпара, уз сажаљевање за његове кризе идентитета и расуђивања, остављам да и даље несметано наплаћује свој неделатни квазипатриотизам, да кукавички ламентира над судбином српства из удобне позиције обложене синекурама и да лаже оне које лагати може.

Мило Ломпар говори на трибини СС УЖИВО 2 (Фото: Соња Ракочевић)

Уколико и даље буде ломпарио против мене, обећавам му да са њим нећу више полемисати у форматима који га хране и надражују, јер за то немам ни разлога ни потребе, већ ће одговор добити у најкраћој форми за коју знам. На сваки његов нови морбидни напад на мене одговорићу му једним хаикуом. Нека почне да се учењем привикава на смиреност кратких форми и нека то буде мој скромни и уздржани допринос благодатној терапији за коју мислим да му је потребна и да ће му пријати.

За почетак, дарујем га првим:

Жаба крекеће
Празнословне клевете
Лампа је згасла
.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Печат, 12. 6. 2020)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

23 replies

 1. Гојко Тешићу, читаш ли? Спремај четврти том “Злих волшебника”!

 2. Исти је био овакав министар. Празан, заједљив, неспособан, партијски кадровик који је упропастио културу својим кадровањем. “Не баљезгај Вуче, но овце потражи”.

 3. Какав одвратан, ****** ***** ***** овај Вукосављевић, директни доказ како од народа може направити робско г****, он је први у овом реду

 4. Сада, када сте набацали дрвље и камење на једног честитог и образованог човека и родољуба проф. Мила Ломпара, вратите се на ваш ниво и наставите полемику са РЕМ-ом и његовом заступницом за јавност О. Зекић. Сећамо се да сте полемику са њом прекинули у губитничком стилу. Јер вам је газдарица у Влади запретила да престанете да се мешате у “културне” садржаје приватних медија са националном фреквенцијом, иако ти садржаји немају никакве везе са културом.

 5. Срамота је ово и прочитати.
  Писаније недостојно и недолично а дало би се расправљати за који је узраст прикладно.
  Иза ових речи стоји високи државни функционер?
  Па још надлежан за културу?
  Е то је већ гнусно.

  Још увек није схватио да је јавни делатник и да се сваком јавном речју свима обраћа а то није питање стратешке културе већ елементарне.

 6. Продужени хаику без млека

  Лучезарну лампу гурају
  Под локвањ
  Бездлака крастача
  Би тиски цвет
  Да буде
  Богохуљење

 7. Нити једног аргумента.

 8. Овога пута је заиста одлепио.

 9. Ово да је изјавила нека пијаница у кафани, било би срамота за чути.

  Али не, ово је Вучићев министар.

  И ако је ова СНС диктатура овако посрнула, како ли ће тек бити после избора?

 10. Види министра!
  Деци, место бомбона,
  дели брабоњке.

 11. Класичан другосрбијанац.Данас се то тако зове,некада се звало комуниста-титов пионир.
  У недостатку аргумената посеже са за увредама.

 12. Сироти министар како је више улазио у “полемику”, све је дубље тонуо у инфантилност тако да су са њега непрестано отпадале гомиле (ауто)етикета које је био наменио човеку од чије дивовске сенке није могао утећи. Врхунац своје стерилности демонстрирао је стихоклепајући, ни мање ни више (авај! запретио је тиме и убудуће) него у форми хаикуа. Срећом, муњевито га је пресрела стрела упућеника у поетску тајну Башовог певања, и у крастама му вратила грађу његовог просташтва. И чега год да се дохватио министар све је захватао неописиви воњ. Ужас!

 13. Боже, зар смо ти толико згријешили да нам овакве шаљеш да буду народне вође?

  Што би рекао Матија: златоуст си кад ћутиш!

 14. Sa ovim ministrom koje ***** od civeka potrebno razgocarati ne haukom njego hukom. Sa desne i keve ruke. Nije ni zadluzio razgovor. Izvinjavam se na latinici, pisem sa telefona

 15. Добро јел’ има нешто јаче од ових бирократско-поетских сеанси..? Свака част проф. Ломпару али занима ме је ли жив Антоније Ђурић? Враћају ли Енглези Краља у Србију??? Јел’ родила шљива у Ваљеву… **** вас министар и министар одбране…

 16. Нисам сигуран али у хаика стиху треба да буде неко годишње доба а у министровом хаику га нема ,што значи да ово и није хаику већ најобичније крекетање.

 17. Приједлог:
  Нека у рјечник савременог српског језика уђе у овом тексту по први пут употријебљени глагол „ломпарити”, а у значењу „посјећи полемичког опонента оштрицом непробојне аргументације”.

 18. Kakva *****! Ovo se ni u jednoj stali ne bi moglo naci, samo u Vucicevoj vladi!

 19. Не само да је реч о полуинтелектуалцу, већ и получовеку, који после овога може, само, још више да изазива одвратност и гађење сваког ко се води разумом и истином. Министар за КУЛТУРУ: заиста за самозапитаност како се десило да стварност и животи допадну шака људима из канализације у коју отичу највеће глупости из најперфиднијих, устајалих, мозгова. Колико је пољуљан и “безобалан” министар показује и још виши степен садизма и самодеструкције. Ваља подвући његове речи из претходног одговора: “Наша изнуђена дебата овим је, бар с моје стране, окончана”…

 20. Nepridavati puno vaznosti ovom ministru. Znate kako se kaze “pas laje vetar nosi”.

 21. Мило, брате, пусти воду
  Да Вукосављевић и писанија му оду
  Тамо где им је и место
  И тамо остану…

 22. Бадава, министре вајни.
  Ломпара знам по његовим делима, књигама – занимљивим, умним, изврсно написаним.
  За тебе са први пут чуо кад си зајахало на чело министарства кулуре, и знам те углавном по неделима, из којих могу закључити да си никоговић и бескичмењак – у најбољем случају. У најгорем си лопужа и разбојник, као и велики штрумпф ти.
  Верујем да их има још доста у Србији који су се на својој кожи уверили како водиш поверено ти министарство. Надам се да су и они своја искуства документовали – можда та сведочанства буду од користи једног дана кад се закон врати у ову земљу. Мада сподобе попут вас углавном не заврше на суду, него много неславније… Што вам од срца желим. Заслужили сте то вансеријским трудом.

 23. У политику се можда и може без квалификације, у полемику никако.
  Седи ди си
  Јер каки си
  Ни за ди си ниси.

Оставите коментар