Швајцарски посланици подржали истополне бракове

Испитивање јавног мњења које је спровео Pink Cross у фебруару показало је да више од 80 одсто Швајцараца подржава истополне бракове

Фото: Пиксабеј

Доњи дом швајцарског парламента усвојио је предлог закона који ће допустити истополне бракове. Упркос противљењу конзервативаца, посланици су гласали и да се лезбијским паровима допусти да користе сперму донора да затрудне. Закон још мора да усвоји горњи дом парламента.

„Са 132 гласа за, 52 против и 13 уздржаних Национално веће каже ”да” правој једнакости”, објавила је на Твитеру организација за људска права Pink Cross користећи хаштаг који значи „брак за све”.

Активисти истичу да су на то јако дуго чекали. Швајцарска је донела закон који штити лезбијке, хомосексуалне и бисексуалце од дискриминације тек у фебруару. Предлог закона дошао је у парламент 13 година након што је Швајцарска озаконила грађанско партнерство.

Испитивање јавног мњења које је спровео Pink Cross у фебруару показало је да више од 80 одсто Швајцараца подржава истополне бракове.

„Брак би у будућности требало да буде отворен за све парове различитог и истог пола, то ће бити предлог”, рекла је у расправи министарка правосуђа Карин Келер-Шутер. „Влада поздравља чињеницу да ће ово уклонити данашњу неједнакост”, додала је.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 6. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Sve je to lepo i normalno,ali kada bi se zezali,stvari stoje sasvim drugacije kada porastes i kad pocnes sexualno da sazrevas i kad shvatis da imas dvojicu tata koji se medjusobno strasno vole i kad saznas da te je neka majka rodila a ti je ne znas,kada jednog tatu zoves tata,a drugog ko zna kako,kada ti tatu j… neki cika koga isto zoves tata ili roditelj br.dva,kada ti se deca iz odeljenja podsmevaju jer imas dve mame i obe su ti mame,a samo te je jedna rodila,a tatu neces nikad upoznati zbog njihove samozivnosti,kada te u skoli na casu veronauke uce da je Bog stvorio Adama i Evu,a kod kuce Adama i Stevu,e onda nastaju problemi,roditelji nastavljaju po svome jer ne znaju za drugacije i brinu o svojoj sebicnoj ljubavi,ti najverovatnije nikad neces saznati sta je to prava ljubav i tako ce tom detetu zivot proci u prazno,a Svajcarcima ce Albanci decu da prave,a oni niima da isplacuju decije dodatke i jos mnogo toga dok oni ne postanu vecina,a onda sledi kosovski scenario,a to vec i nije nas problem.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading