Добит од короне: Фирма супруге баварског председника владе производи визире

Да ли у профитере од короне, поред Била Гејтса као једног од главних, спада и Карин Зедер, супруга баварског председника владе Маркуса Зедера

Карин и Маркус Зедер (Фото: bierstadt-muenchen.de)

(Compact, 28. 5. 2020)

Прва дама Баварске, девојачко Баумилер, је с братом Андреасом стопостотна власница групе предузећа Баумилер (Baumüller). Ово предузеће, са седиштем у Нирнбергу, спада у водеће произвођаче електромоторних погона и система за аутоматизацију.

Током хистерије поводом короне, предузеће је део своје производње преусмерило на заштитне визире, реагујући тиме на тренутне изазове, каже се на интернет страници фирме.

То је и пун погодак, јер председник баварске владе, Маркус Зедер (Markus Söder) спада међу најтврдокорније заговорнике строгих мера поводом короне и – за разлику од својих колега из политичких редова, пре свега Меркелове, која још никад није виђена с маском – тренутно се не појављује у јавности без маске.

Слоган „Заједно против короне“ је за похвалу и нема никакве везе са непотизмом. Нарочито не кад Зедер у емисији на телевизији бр24 (br24) изјави: „Док год се не пронађе лек или вакцина за корону, у Баварској ће бити обавезно ношење маске.“

С немачког посрбило и скратило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар